Gazete Vatan Logo

'Deprem olacak' söylentisi Niksar ilçesini boşalttırdı

Önceki gece "Reşadiye'de kaplıca suyu ısındı, deprem olacak" söylentisiyle halk yaylalara ve yakınlarının yanına gitti

Tokat'ın Niksar ilçesinde güneş tutulmasından sonra deprem olacağı yönünde kulaktan kulağa hızla yayılan söylenti nedeniyle halk ilçeyi boşalttı. Günlerdir çadırlarda yaşayan halk, önceki gece söylentilerin artması üzerine araçlarıyla Çamiçi Yaylası ile Tokat'taki yakınlarına gitmek üzere yola çıkınca karayolunda uzun kuyruklar oluştu.

Elazığ Fırat Üniversitesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Yıldırım'ın "Güneş tutulması sonrasında 3-10 Nisan tarihleri arasında 6.8-7.2 büyüklüğünde deprem olacak" iddiası üzerine günlerdir tedirgin olan halk, gece saat 22.30 sıralarında yayılan "Reşadiye'de kaplıcanın suları ısındı, su seviyesi arttı. Deprem geliyor" söylentisi ile korkuya kapıldı. Niksarlıların büyük bölümü Tokat ve çevre illerdeki yakınlarının yanına gitmek için yola çıktı. Çoğu da Çamiçi Yaylası'ndaki evlerine gitti.

Polis önlem aldı
Bu panik havası nedeniyle Emniyet Müdürlüğü'nde tüm izinler kaldırıldı, izinli olan personel göreve çağrılarak, boşalan mahallelerde hırsızlık ve talana karşı önlem alındı.

Haberin Devamı