Gazete Vatan Logo

'Darbe tebliğini Öztürk yaptı!'

'Darbe tebliğini Öztürk yaptı!'

15 Temmuz darbe girişimi sonrası İzmir’de tutuklanan bir general gizli tanık olarak ifade verdi. Generalin sözleri eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk’ün de darbe planının içinde olduğuna dair en önemli kanıtlardan oldu. İşte Sabah gazetesinin haberine göre generalin ifadesinden satırbaşları:

Adil Öksüz heyette

“FETÖ Hava Kuvvetleri İmamı Adil Öksüz, YAŞ üyesi Orgeneral Akın Öztürk, İstanbul Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Ömer Faruk Harmancık, Genelkurmay Personel Plan ve Yönetim Daire Başkanı Tuğgeneral Mehmet Partigöç, 9 günlük Ramazan Bayramı tatili süresince Ankara Çukurambar’da bir villada buluştu.”

Şort-tişörtle gittik

“6-7-8-9-10 Temmuz tarihlerinde, darbeye katılacak komutanları teker teker çağırıp, görevleri tebliğ ettiler. Ben de o dönemde gittim. Toplantıya giderken herkes cep telefonlarını evde bıraktı. Dikkat çekmemek için kot ya da şort ve tişört giymemiz istendi. En az iki araç değiştirip buluşma noktalarına gittik. Buralardan bizi kapalı minibüslerle alıp villanın garajına götürdüler. Oradan da villadaki büyük bir salonda, Adil Öksüz ve Akın Öztürk’ün de aralarında bulunduğu heyetin karşısına çıktık. Her komutana darbede kendi ilinde yapacakları anlatıldı. Ama kimseye yazılı bir belge verilmedi. Konuşmanın başında da bir kere anlatacaklarını söyleyerek uyardılar.”

Haberin Devamı

‘Bu işin sonu huzur selamet ve zenginlik’

Bize örgüte girerken ettiğimiz yemini hatırlatıp, FETÖ’nün ailemizden bile önce geldiğini söyleyerek, ‘bu işin sonuna selamet, huzur, mutluluk ve zenginlik olacaksınız’ dediler. Tebliğ edilen görevlendirmeler sonrası da tekrar aynı minibüslerle Ankara’daki belirle noktalara bizi bıraktılar.