Gazete Vatan Logo

‘Cemaat imamı’ için soruşturma başlatıldı

Eski Adalet Bakanı Şahin’in “Yargıtay’daki cemaatin imamı bir dosyayı Fethullah Gülen’e gönderdi” iddiasıyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin’in, “Yargıtay’ın imamı Pensilvanya’ya dosya gönderdi” açıklaması ve “yargıdaki çete” iddialarıyla ilgili YARSAV’ın (Yargıçlar ve Savcılar Birliği Derneği) yaptığı suç duyurusunun adından jet hızıyla soruşturma başlattı. Parlementer Suçlar Bürosu tarafından işleme alınan suç duyurusuna, 2014/7 hazırlık numarası verildi.

YARSAV başvurdu

YARSAV’ın 31 Aralık günü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı ve Adalet eski Bakanı Mehmet Ali Şahin’in sözlerine yer verdiği suç duyurusunda, “Bu konuşmadan, Adalet eski Bakanı Mehmet Ali Şahin’in de tanık olduğu üzere, Yargıtay’da bir holding başında bulunan bir şahıs hakkındaki davanın temyiz aşamasında ‘cemaatin imamı’ olarak tanınan şahıs tarafından dosyanın özeti Pensilvanya’ya gönderilerek, Gülen’e ne şekilde karar verilmesi konusunda görüşünün sorulduğu anlaşılmaktadır” denilmişti.

Akdoğan da tanık

Suç duyurusunda, Başbakan Erdoğan’ın da yargı içerisinde aynı yönlü çete oluşumlarından bahsettiği ve Başdanışman Yalçın Akdoğan’ın da orduya kumpas kurulduğu yönünde beyanı olduğu anlatıldı. Şahin ve Akdoğan’ın tanık olarak dinlenmesi istendi.

Henüz herhangi bir savcıya tevzi edilmeyen suç duyurusundaki çete iddialarıyla ilgili bölümün terör savcılığına, Yargıtay ile ilgili bölümün ise Yargıtay’a gönderilebileceği belirtildi. Yargıtay da 3 gün önce “Somut bilgi ve belge ibrazı halinde gerekli yasal işlemler derhal başlatılacaktır” açıklaması yapmıştı. AK Partili Şahin de, gerekli bilgi ve belgeyi usulünce verebileceğini açıklamıştı.

Haberin Devamı