Gazete Vatan Logo

‘Büyük mücadele sürdürüyorsunuz’

Milli Savunma Bakanı Akar Yüksekova’da, İçişleri Bakanı Soylu Kato Dağı’nda askerleri ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan iki bakanın telefonlarıyla askerlere hitap etti, bayramlarını kutladı

‘Büyük mücadele sürdürüyorsunuz’

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar dün beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanlarıyla Hakkari’de asker ziyaretinde bulundu. Akar ve komutanlar Aktütün Tabur Komutanlığı’ndan askeri helikopterlerle Yüksekova’daki 3. Piyade Tümen Komutanlığı’na geçti. Buradaki bayramlaşma töreninden sonra Mehmetçikle kahvaltıda bir araya gelen Bakan Akar, hudut hattındaki başarılı faaliyetlerinden dolayı güvenlik güçlerini kutladı. Akar, cep telefonuyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı aradı. Telefondan, terörle mücadele operasyonlarına katılan güvenlik güçlerine hitap eden Erdoğan, onların bayramlarını kutladı. Erdoğan şunları söyledi:

Sizleri bu onurlu mücadelenizden dolayı tebrik ediyorum. Biliyorum ki sizler bu yolda inanarak bir yolculuğa çıktınız ve bugüne kadar onurla, şahsiyetle bu dinin, ezanın, vatanın, bayrağın korunması için büyük mücadele sürdürdünüz, sürdürüyorsunuz. Bundan dolayı sizleri ayrıca şahsım, milletim adına tebrik ediyorum. Nice bayramlarda beraber olma umuduyla sizleri tekrar kucaklıyorum, Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah.

Haberin Devamı

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise bayram namazını kıldıktan sonra Kato Dağı’ndaki askerlerin bayramını kutladı. Bakan Soylu, “Ortaya koyduğunuz kararlılık, terörle mücadele ve cesaret Doğu ve Güneydoğu’ya huzur getirmiştir. Ülkemizin şehirlerine huzur getirmiştir” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Soylu’nun telefonundan da üs bölgesindeki askerlerin bayramını kutladı. Erdoğan, “Allah yar ve yardımcınız olsun. İnşallah geleceğimiz nice zaferlerle dolu olsun. İnanıyorum ki sizler dik durdukça bayrağımız inmeyecek, ezanlarımız susmayacak, bu vatanı kimse bölemeyecek. Milletimiz çok daha refah ve huzur içinde olacaktır” dedi.

Akar: Sınır ötesinde büyük mücadele var

Terörle mücadelede çok ciddi mesafelerin alındığını vurgulayan Akar, askerlere şunları söyledi: İnşallah hiçbir şehidimizin, gazimizin tek bir damla kanı yerde kalmadan bu mücadeleyi aralıksız sürdüreceğiz. En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar da bu mücadele bitmeyecek. Bu konuda hepimiz kararlıyız.
Açık, net, basit şekilde ‘ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışı içinde bu mücadeleyi bugüne kadar sürdürdük bundan sonra da en son teröristi yok edinceye, etkisiz hale getirinceye kadar sürdüreceğiz. Bu terörün inşallah üstesinden geleceğiz ve buradaki halkımız, milletimiz rahat huzur içinde çalışacak, kazanacak, ekmeğini yiyecek, hayatını yaşayacak.
Bizim görevimiz bu güvenlik ortamını sağlamak. Teröristler çok şükür buralardan kovuldu. Şu anda sınırda, sınır ötesinde de büyük bir mücadele devam ediyor.

Haberin Devamı