Gazete Vatan Logo

‘Büyük ikili’ Japonya ve Kore’yi fethedecek!

Şeker Tanıtım Grubu sayesinde ‘Büyük ikili’ denilen Türk kahvesi ve lokumu Japonya’da Doutor’un, Güney Kore’de CJ’nin cafe zincirinde satılacak, sonrasında Hollywood filmlerine girecek.

‘Büyük ikili’ Japonya ve Kore’yi fethedecek!

İhracat pazarlarını arttırmak amacıyla ‘Delightland’ temasıyla hareket eden Şeker Tanıtım Grubu, Türk lokumu ile Türk kahvesinin Japonya ve Güney Kore’de cafe zincirlerine girmesine vesile oldu. Japonya’da 1.100 şubeli Doutor Coffee ve Güney Kore’de 450 şubeli CJ grubu zincirlerinde ‘Büyük ikili’ olarak nitelendirilen Türk kahvesi ve Türk lokumunu müşterileriyle buluşturacak. Yurtdışında da çok izlenen Türk dizilerine ürün yerleştirme yoluyla Türk kahvesi ve lokumu koymak için yapımcılarla görüşecek olan Şeker Tanıtım Grubu’nun bir diğer hedefi Hollywood filmlerine bu ikiliyi taşımak…

Hollywood hedefte

New York’ta gerçekleştirilen Summer Fancy Food Show’da konuşan Şeker Tanıtım Grubu (ŞTG) Başkanı Hidayet Kadiroğlu, “Japonya’da ticaret ateşeliği bizim adımıza Doutor adlı zincirle Türk kahvesi ile Türk lokumunu birlikte sunma hedefiyle görüşmeleri sürdürüyor. Arzum, Okka kahve makinesiyle fuarlarda sponsorumuz. Tokyo’daki fuarda ‘Büyük ikili’ vurgusuyla Türk kahvesi ve lokum ikram etmiştik. Ertuğrul Fırkateyni’nin Japonya’daki 125. yıldönümü anma törenine de sponsor olduk. 2 bin 500 kişiye Türk kahvesi ve baklava ikram ettik. Bunlar Doutor için referans oldu. Şimdi pilot bir mağaza belirlenecek. Konsept tutulunca tüm şubelere yayılacak” dedi.

Haberin Devamı

Doutor modelini Güney Kore’de de uygulayacaklarını kaydeden Kadiroğlu, Türkiye’de Demet Sabancı Çetindoğan’la ortaklığı olan CJ grubunun zincirine de ‘Büyük ikili’nin gireceğini anlattı. Kadiroğlu, “Güney Kore’de Türk lokumu çok popüler. CJ ‘nin Başkanı Harri Hae-Sun Lee bize Türk lokumunun ülkede ölmeden önce tadılması gereken 7 şey arasında sayıldığını söyledi ve 450 şubeli cafe zincirinde Türk kahvesi-lokum ikilisini sunma yolunda kapıyı açık tuttu” diye konuştu. Bir reklam filmi hazırladıklarını, hedef pazarlarda ünlü isimlerle çalışmayı planladıklarını da anlatan Kadiroğlu, yurtdışında izleyicisi olan Türk dizilerine lokum, kahve ve şekerleme ürünlerini yerleştirmek istediklerini belirtti. Kadiroğlu, “Bunun bir sonraki adımı Hollywood olacak. Vizyona girecek filmlere de ürün yerleştirmek istiyoruz.”

Haberin Devamı

İkinci 6 aydan umutluyuz

İHRACATI artırmak için her fırsatı değerlendirdiklerine de değinen Hidayet Kadiroğlu, bu yıl 3 milyar dolar hedefleri olduğunu belirtti. Kadiroğlu, şöyle devam etti: “Türkiye ihracatta çevre ve bölge ülkeler seçeneğini iyi kullandı ama şimdi yakın coğrafyamızda sıkıntılar var. O nedenle Ekonomi Bakanlığı’nın da desteğiyle uzak pazarlara ağırlık vermeye yöneldik. Japonya’da, ABD’de fuara katılmak bu stratejinin bir parçası. Arkasından Meksika ve Peru gelecek. 2023 ihracat hedefimiz 10 milyar dolar. Geçen yıl 2.8 milyar dolar olan ihracatımızın bu yıl 3 milyar dolara ulaşmasını bekliyoruz. İlk 6 ay hedefimizin yüzde 10 gerisinde kaldık. İkinci 6 aydan umutluyuz.”

4 milyar dolarlık pazar

HİDAYET Kadiroğlu’nun verdiği bilgiye göre, şekerlemede iç pazarın büyüklüğü 4 milyar dolarken 1.2 milyar dolarlık ithalat söz konusu. Türkiye’de yıllık şekerleme tüketimi kişi başına 2 kilogramken bu rakam Avrupa ülkelerinde 10 kilogram, ABD’de 15 kilogram seviyelerinde...

Haberin Devamı

Büyük ikili olarak anılan Türk kahvesi ve Türk lokumu Japonya ve Güney Kore’nin ardından ürün yerleştirme yoluylu ABD’nin yolunu tutacak.