Gazete Vatan Logo

‘Buradakilerin aklı yetmez’

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ortam dinlemenin karmaşık mesele olduğunu söyledi: “Buna buradakilerin aklı yetecek gibi değil. Eğer içeride casus kullanmamışlarsa, bu iş dışarıdan yapılmışsa, bunu teknoloji bakımından tarifini iyi yapmak lazım.”

- SURİYE İSTİFADE EDER: “Buradaki konuşma eğer gerçekse ki büyük ölçüde gerçek. Bunun erişime sokulmasından, bunun yayına verilmesinden sadece Suriye, El Kaide istifade eder. İŞİD istifade eder. Bir balıkçı lokantasında balık yerken kafayı da biraz bulmuş insanların konuşmasını dinlemiyorlar. Devletin üst güvenliğinin gerektirdiği yerde yapılan konuşmayı dinliyorlar.”

- YOUTUBE’DA YETKİMİ KULLANDIM: “Ben yetkimi kullandım. RTÜK Kanunu’nun 7’nci maddesinde milli güvenliği doğrudan ihlal eden durum karşısında geçici yayın yasağı getirilebiliyor.”

- FACEBOOK’UN KAPANMASI: (Facebook’un kapatılması da gündemde mi? sorusuna) “Hayır şu anda gündemde değil, bildiğim kadarıyla. Ama dinleme sorunu tüm dünyanın sorunu. Merkel de Sarkozy de dinlendi. Bunlarla ne kadar mücadele ediliyorsa, bizim de o kadar mücadele etmemiz lazım.”

Haberin Devamı