Gazete Vatan Logo

‘Bunlar yavru geziciler’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, maden yapım faaliyetleri durdurulan Cerrattepe’deki hareketi Gezi olaylarına benzetti: “Bu Geziciler neyse, bunlar da Yavru Gezicilerdir. Bunu böyle biliniz.”

‘Bunlar yavru geziciler’

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen 37. Ensar Vakfı Genel Kurul toplantısında ilk kez Cerattepe’den söz etti. Gezi olaylarıyla sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini dinleyenlerden son 3 yıl içinde olanları gözlerinin önüne getirip düşünmelerini istedi ve şöyle konuştu: “Önce İstanbul’da Gezi olayları denilen, park bahanesiyle başlatılan ve çok ince planlanmış bir provokasyonla karşımıza çıktılar. Zannetmeyin ki bu İstanbul’da planlandı. Zannetmeyin ki bu, Türkiye’de planlandı. Hayır, içerisi, dışarısı bu işi beraber planladılar. Ve birçok yerlerde bunu gördük. O kadar enteresan ki, yurtdışı seyahatlerimizde bunun ipuçlarını bulduk. Nereden planlandı bunlar? Bunu gördük. Şimdi bakın, şimdi bir de Artvin’de bir Cerattepe olayı çıktı. Bu Geziciler neyse bunlar da, Yavru Geziciler. Bunu böyle biliniz. Yavru Geziciler.”

‘Alıştıklarını bulamadılar’

“Bunlar Artvin’de alıştıklarını bulamadılar. Rize’de bulamadılar. Trabzon’da bulamadılar. Ordu’da bulamadılar. Giresun’da bulamadılar. Samsun’da bulamadılar. Şimdi çılgına döndüler. Ne yapacağız? Onun için tekrar bu tür adımları atmaya başladılar. Şunu unutmayın, hak her zaman galiptir. Görünüşte üç beş ağacın kesilmesine karşı çıkmak için o başlatılan eylemlerde öylesine bir çevre tahribatına kendileri yol açtı ki, ne ifade ettiler? Çıktılar, yürüyüşlerde şunu söylediler;’ Yahu hala anlamıyor musunuz mesele ağaç değil’ diyerek bunu ifade ettiler. Milletimizle birlikte sergilediğimiz kararlı duruş sayesinde, bu provokasyon amacına ulaşmadan, hızını kesti.”

Haberin Devamı

‘Paralel ihanet çetesi’

‘Paralel devlet yapılanması’yla ilgili eleştirilerini sürdüren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu ihanet çetesi, güvenlik ve yargı içinde yuvalanmış. Emirlerini amirlerinden değil, Pensilvanya’dan alıyorlardı. Bunların bu girişimi, ümmeti parçalama girişimidir. Babayı anneden, yavrularını babadan, anneden ayırdılar. Öyleyse buna karşı duruşumuz çok dik olmalı. Hepsinden öte, bölücü terör örgütüyle bunları yan yana görmek, bunları sırt sırta görmek. Aslında bu işin nereye gittiğinin en açık ifadesidir. Bölücü terör örgütüyle bunları sırt sırta gördüğüm zaman gerçekten kahroldum. Geziciler, paralelciler ve bölücüler bize karşı ortak bir mücadele yürütüyorlar. Bir araya gelmesi mümkün olmayan kesimler aynı hedefe ateş ediyorlar” diye konuştu.

Haberin Devamı

Akademisyenlere İmam Hatip teklifi

“İmam hatiplerde proje okullarımız var. Bunlardan seçim yapmak suretiyle bazı profesörlerimiz, doçentlerimiz, yardımcı doçentler ya da doktorasını yapmış hocalarımız, acaba imam hatiplere müdür olmazlar mı? Nerede çıktı bu diyebilirsiniz? Geçmişte bu ülkede bunun örnekleri başka okullarda var. Şimdi ben de teklif ediyorum, hadi bakalım. Bazı profesörlerimiz çıksın ben varım desin, doktorasını yapmış hocalarımız çıksın ‘ben imam hatip okullarında yöneticilik yapmaya varım’ desin. İşte reform budur.”

‘28 Şubat parantezi beş yılda kapandı’

“Darbeciler yine durmadı. Bu dönemde 28 Şubat denilen karanlık kuşağını karşımızda bulduk. Kızlarımız üniversitelere sokulmadı, okulların kapısından geri çevrildi. Yılmadık, mücadeleden taviz vermeden yolumuza devam ettik. Ne dediler o zaman? ‘Bin yıl sürecek’ dedikleri o parantez hamdolsun 5 yılda kapandı. Türkiye’nin geçtiğimiz 13 yılı cumhuriyet tarihinin en büyük kalkınma hamlesinin sembolü. En güzel cevaptır.”

Haberin Devamı

Kısıklı’daki konutundan çıkmaya hazırlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için polis yol boyunca güvenlik önlemi aldı. Eski Kısıklı Caddesi’nden Altunizade’ye inen Şile Otoyolu yan yol ile Neşetbey Sokak’ın kesiştiği kavşakta asfalt üzerinde şüpheli bir kabarma tespit edildi. Polis ekipleri, belediye ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen belediye ekipleri bölgeyi bariyerle çevirdi. İşçiler, uzman polislerin kontrolü altında asfaltı kazdı. Asfalttaki kabarmaya hemen yanda bulunan rögar kapağından taşan suyun sebep olduğu tespit edildi. Kısa bir süre sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konvoyu olay yerinden geçerek Tarabya Cumhurbaşkanlığı Köşkü’ne gitti.

‘O bir dava adamıydı’

Haberin Devamı

Eski Başbakanlardan Necmettin Erbakan’ı ölümünün 5. yıldönümünde anan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hocamızı hayırla yad etmek istiyorum. Ömrünü bu milletin manevi değerlerine sahip çıkmaya adamış bir dava adamıydı. Onun hayatı zorlu bir hayattı. Her geçen gün rahmetli hocamızın ülkemize verdiği hizmeti çok daha iyi anlıyoruz” dedi. Salondakiler bu sözler üzerine, “Mücahit Erbakan” sloganları attı.