Gazete Vatan Logo

‘Bu son açık görüş baba’

‘Bu son açık görüş baba’

Ergenekon’da tutukluluk süresi 5 yılı aşan isimlerden olan gazeteci Tuncay Özkan’ın kızı Nazlıcan Özkan “Cuma günü açık görüşte birlikteydik. Babama bu son görüşümüz olacak diye umut verdim” dedi.



Anayasa Mahkemesi’nin kararının ardından eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tahliye edilmesiyle birlikte özel yetkili mahkemelerde yargılanan önemli davaların sanıkları açısından tahliye olasılığı gündeme geldi. Bakanlık verilerine göre ilk etapta 150 tutuklunun serbest kalması, zaman geçtikçe 5 yılını dolduran tutukluların tahliye edilmesiyle de bu sayının artması bekleniyor. Ergenekon davasında 5 yılı aşkın bir süredir yargılanan birçok ünlü ismin de bu haktan yararlanması bekleniyor. Bunlardan biri Ergenekon’da müebbet hapis ve 22.5 yıl hapse mahkum olan gazeteci-yazar Tuncay Özkan. 2008’den bu yana tutuklu olan Özkan için de avukatları tahliye talebinde bulundu. Bugün kararın açıklanması beklenirken 6 yıldır babasından ayrı olan Tuncay Özkan’ın kızı VATAN’a konuşarak AYM’nin kararını değerlendirdi.

‘6 senedir bekliyorum’

Bugün mahkemenin vereceği kararla babası Tuncay Özkan’ın tahliye olmasını umutla beklediklerini söyleyen Nazlıcan Özkan,” 6 senedir babamı bekliyorum. Babamla AYM kararından hemen sonra cuma günü açık görüşte konuştuk. Kendisine umutlu olduğumu söyleyerek,’ Bu son görüşümüz bir daha olmayacak. Bu ortamı bir daha bulamayız. Ne konuşmak istiyorsan konuş baba’ dedim. Karşılıklı gülümsedik. Ama babam umutlanmamamı söyledi. Umarım umudumuzu kırmazlar. Artık yeter. Babam ve tüm suçsuzlar artık bırakılsın” diye konuştu.

Haberin Devamı