Gazete Vatan Logo

‘Bu kadar insan senin yüzünden burada!’

Darbe girişimi sırasında İncirlik’ten kalkan tanker uçağın pilotlarından eski kurmay yüzbaşı Murat Altay duruşmada üs komutanı Bekir Ercan Van’a tepki gösterdi

‘Bu kadar insan senin yüzünden burada!’

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimi sırasında komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü’ndeki eylemlere ilişkin davada İncirlik’ten kalkan Asena-01 tanker uçağın pilotlarından eski kurmay Yüzbaşı Murat Altay savunma yaptı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen duruşmada Adana İncirlik 10. Tanker Üs Komutanlığı’nda görevli sanık Murat Altay, 15 Temmuz’da koordinasyon brifingine katıldığını, ardından üs komutanı eski tuğgeneral Bekir Ercan Van’ın mesainin erken biteceğini söylediğini belirtti. Altay, bayrak töreni sonrası filo komutanı Binbaşı Orçun Kuş’un terörle mücadele harekâtı görevi olabileceğini ve bu nedenle çağırabileceğini ilettiğini bildirdi.

Altay, 21.00 civarı filoya geldiğini söyleyerek, “İki uçağın aynı anda kalkması büyük bir olaydır. Normalde bir uçak kalkar, yetmezse 3-5 saat sonra ikinci uçak kalkar” diye konuştu. “Asena-01” çağrı adıyla kalkış yapıldığını belirten Altay, Ankara üzerinde yakıt almaya gelen olmadığını, Yalova istikametine gidilerek, “Atmaca-01” ve “Atmaca-02” adlı 2 F-16’ya yakıt verildiğini, sonra tekrar Ankara üzerine döndüklerini ifade etti.

Haberin Devamı

‘Vicdanın sızlamadı mı?’

“Üs komutanı Bekir Ercan Van’ın beni bu darbe girişiminin içine soktuğunu görüyorum ve kendisinden şikayetçiyim” diyen Altay, Van’a şöyle seslendi: Bu kadar insan senin yüzünden burada. Burada insanlara ‘nasılsın’ diye sorabiliyorsun. Ben utanırım. 20 aydır bir gün vicdan azabı çektin mi? O kadar insan tankların altında ezilirken, bomba atılırken hiç mi vicdanın sızlamadı. Böyle bir vahşete bizi nasıl bulaştırırsın. Omuzuna bir yıldız ekleyeceksin diye o kadar insanın ölmesine nasıl müsaade edersin. Sen ve senin gibi olan herkese sesleniyorum. İnsanlıktan hiç mi nasibinizi almadınız?