Gazete Vatan Logo

‘Bu gidişle HAS Parti kapatılır!’

Başbakan Erdoğan’la görüşme sonrasında MYK’nın toplanacağı bilgisi olmasına rağmen HAS Parti Genel Başkan Yardımcıları Zeki Kılıçaslan ile Bekaroğlu, önceki gün Ankara’dan İstanbul’a dönerek, görüşmeyi ve son gelişmeleri İstanbul’dan takip etti. Kılıçaslan ile Bekaroğlu, Zeytinburnu’ndaki İstanbul İl Merkezi’nde bugün birlikte basın toplantısı düzenleyerek, görüşlerini açıklayacak.

Başbakan Erdoğan ile Kurtulmuş’un görüşmesi ardından hemen toplanan MYK’yla gelişen sıcak süreci Bekaroğlu ile Kılıçaslan, İstanbul’da gün boyu telefonla değerlendirdi. Kılıçaslan, akşam saatlerinde il merkezinde Bekaroğlu’nun yanına gelerek, ikilinin görüşmesi burada da devam etti. Tüm gün telefonunu da kapatan Bekaroğlu, saat 19:00’dan sonra önce il divanını topladıktan sonra il yönetim kurulu ile ilçe başkanlarıyla da biraraya gelerek, çalışma arkadaşlarıyla gelişmeleri değerlendirdi.

“HAS Parti bitmiştir”

Kamuoyunda “sosyalist doktor” olarak bilinen, Numan Kurtulmuş’un daveti, Mehmet Bekaroğlu’nun da iknasıyla partiye katılan Prof. Dr. Zeki Kılıçaslan, son gelişmeyle ilgili VATAN’a şöyle konuştu: “Bu konu, önceki gün yapılan MKY’da konuşulunca, biz karşı çıktık. Ben ve Bekaroğlu ‘hayır’ dedik. Bizimle birlikte başka arkadaşlar da, Genel Sekreter Kazım Arslan, Seçim İşleri ve Yerel Yönetimler Başkanı Musa Demirci, Gençlik Kolları Genel Başkanı Mehmet Şamil Tekir ile Üyeler ve Halkla İlişkiler Başkanı Cafer Güneş de ‘hayır’ diyen arkadaşlarımız. Partimizin politikalarına sahip çıkarak ‘hayır’ dedik. Ancak zaten karar verildiği ve biz de karşı çıktığımız için görüşme sonrası MYK’ya katılmadık. Genel Başkan karar vermiş zaten, MYK’da çoğunluk azınlık olmaz, oylama falan da olmaz. Bu olayla, bu saatten sonra bizim için bitmiştir. Olay kapanmıştır. Bizim için bu olayla HAS Parti bitmiştir. Muhtemelen parti kapatılır zaten.”

“Mücadeleye devam”

Başbakanla görüşme öncesindeki MYK’da, Genel Başkan Kurtulmuş’un görüşlerini ‘partinin bu şekilde gidemeyeceğini, düşüncelerini AK Parti’de hayata geçirebileceği’ şeklinde açıkladığını anlatan Kılıçaslan, Kurtulmuş’un bu görüşünü destekleyen MYK üyelerinin olduğunu da belirterek, şöyle devam etti: “Herhangi bir hayal kırıklığı sözkonusu değil. Çünkü bu bir mücadele. Bu deneyimden pişman da değilim. Belli bir doğrulara inanarak yola çıkıyorsunuz. Yolda böyle de olabilir. Bundan sonra da, HAS Parti’de olmasa da HAS Parti’nin temel ilkeleri doğrultusunda siyaset yapmaya devam edeceğim. Bir şekilde mücadeleye devam edeceğiz. Bu hangi formda olur, bunu zaman gösterecek” diye devam etti.

Haberin Devamı