Gazete Vatan Logo

‘Bölücünün ta kendisisin’

‘Bölücünün ta kendisisin’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’daki konuşmasında HDP’ye yüklendi ve “Meydana çıkıyorlar, ‘Biz bölücü değiliz’. Ne bölücü değilsin? Bölücünün ta kendisisin” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün Şanlıurfa’da Şehir Hastanesi’nin Temel Atma Töreni ve Topçular Meydanı’nda yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreninde konuştu ve muhalefeti eleştirdi. Erdoğan şunları söyledi:
AYRIMCILIK YAPTILAR: Biz dağları, ovaları aşarak, dağları delerek Şanlıurfa’yı suya kavuşturuyoruz. Birileri ise maalesef Van’da musluklardan kan akıtıyor. İşte bölücü terör örgütünün arkasında olduğu belediye bu, parti bu. Musluktan kan akar mı? İşte ülkeyi bunlar böldü. Bunlar bu ülkeyi ayrımcılığa tabi tuttu. Kürt dediler, Arap dediler. Meydana çıkıyorlar, ‘Biz bölücü değiliz’. Ne bölücü değilsin? Bölücünün ta kendisisin.”
BU NASIL SİYASET: Biz yaşatmak için mücadele ediyoruz ama ne yazık ki terör örgütünün arkasında olduğu zihniyet hâlâ kanın, canın, tehdidin peşinde. Üstelik bunun adına da ‘siyaset’ diyorlar. Bu nasıl siyasettir Allah aşkına? Siyaset, terör örgütünün silahlarının gölgesinden çıkamamak mıdır? Siyaset, 6-8 Ekim olaylarında insanları sokağa döküp, 50 kişinin ölümüne yol açmak mıdır? Siyaset, daha dün Çağlayan Adliyesi’nde savcımızı şehit etmiş, canlı bombalarıyla milletimizi tehdit eden örgütle kol kola girmek midir? Siyaset, tek amacı bu ülkeye ve millete düşmanlık olan, Ermeni lobileriyle işbirliği içinde olmak mıdır?”
NASIR TUTMUŞ: Kucağında çocuğuyla, biçare vaziyette bize sığınmış Suriyeli hanım kardeşlerimizi, dizlerinde kalmış son dermanla, gözü yaşlı bir şekilde bize sığınmış ak sakallı ihtiyarı, yaşadığı tüm sıkıntılara rağmen, hâlâ geleceğine umutla bakan çocukları, zalime teslim edemeyiz. Neymiş? ‘Buradan elde ettiği gelirle emeklilere ikramiye verecekmiş.’ Bunların sadece gözü kör, kulağı sağır değil, aynı zamanda vicdanları nasır tutmuş. Hesap bilmedikleri gibi, insanlıktan da bihaberler.
MUHATABIM DEĞİL: Seçimlerde rehavet var dediğimde Kılıçdaroğlu ‘Cumhurbaşkanı konuşurken meydanları boş görüyor ondan öyle dedi’ diyor. Kılıçdaroğlu benim muhatabım değil ama Şanlıurfa’nın meydanı ortada. Şanlıurfa’nın meydanı böyle kalabalık görmüş mü?”
SANA MI SORACAK? Şimdi bu CHP, MHP, HDP Diyanet’e tahsis edilen araca saldırıyorlar. Kaynak olacakmış. Yahu bu arabanın bedeli 330 bin lira. Bunlara 5 koyun ver, kaybeder gelirler. Şimdi Sayın Bahçeli çıkmış, Diyanet İşleri Başkanı bunu iade etmeli, istifa etmeli diyor. Ya sana mı soracak? O makama söz söylemek sizin haddinize mi? Niye rahatsız oldunuz? İslam’ın hükümlerini doğru açıkladı diye mi. O makama söz söyletmeyeceğiz, leke sürdürmeyeceğiz.
Kupasını bağışladı
Milli rallici Burcu Çetinkaya, 2015 Türkiye Ralli Şampiyonası’nda yarıştığı otomobili ve şov otomobiliyle Erdoğan’ı Şanlıurfa GAP Havalimanı apronunda drift yaparak karşıladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın uçaktan inişinin ardından, yarışlara katıldığı otomobiliyle uçağa kadar giden Çetinkaya, burada şampiyonanın bayan pilotlar klasmanı pilot birinciliği kupasını Erdoğan’a takdim etti. Erdoğan, gösteri ve başarısından dolayı Çetinkaya’yı tebrik etti. Çetinkaya’nın kupayı Erdoğan’a hediye ettiğini belirtmesi üzerine, Erdoğan, “Ama sen kazanmışsın. Haksızlık olur” dedi. Çetinkaya da kupayı cumhurbaşkanlığına hediye ettiğini söyledi. Erdoğan, kupayı alarak cumhurbaşkanlığı müzesinde sergileneceğini ifade etti.

Haberin Devamı