Gazete Vatan Logo

‘Boğa Ferdinand’ barınakta

Trabzon'da, Kurban Bayramı’nda sahiplerinden kaçtıktan sonra denizde bulunan ve şarkıcı Haluk Levent’in satın aldığı dana, İzmir’e gönderildi.

‘Boğa Ferdinand’ barınakta

Haluk Levent’in kurduğu ‘AHBAP’ adlı iyilik hareketinden Sefa Yılmaz ve beraberindeki üyeler, dananın eski sahibi Zekeriya Balık’ı, Of ilçesindeki evinde ziyaret etti. Cep telefonu aracılığıyla Haluk Levent ile görüşen Yılmaz, paranın hesabına havale edilmesi üzerine danayı teslim etti. Ardından ahırdaki dana, İzmir Kemalpaşa’daki Çiftlik Hayvanları Barınağı’na götürülmek üzere kamyonete yüklenerek yola çıkarıldı. Zekeriya Balık ‘Kara Şimşek’ adını verdiği danayı Haluk Levent’in satın aldığı için sevindiğini söyledi. Haluk Levent’in sosyal medya hesabından danaya çizgi film karakteri ‘Ferdinand’’ın adını verdiğinin hatırlatılması üzerine, “Bundan sonrası ona kalmış, artık onun oldu. Kesilmezse memnun olurum, çünkü kurbandan kurtulan hayvanın kesilmemesi lazım” diye konuştu.

Dananın ağzında ve bacaklarında yaralar bulunduğunu belirten Balık, “Şu an için sağlık durumu iyi, artık onların. Gideceği için üzüldüm” dedi. Balık, danayı 14 bin liraya sattığını da sözlerine ekledi.