Gazete Vatan Logo

‘Bir yanlış varsa, gereğini yaparlar’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ak Saray’ın maliyetiyle ilgili eleştirilere karşılık, “Kontrol mekanizmaları bellidir. Bir yanlış, suiistimal varsa, bunu yakalar gereğini yapar” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkmenistan’a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ‘Ak Saray’ olarak bilinen yeni Cumhurbaşkanlığı binasının maliyetiyle ilgili tartışmalar hatırlatılınca şöyle dedi:

- ÜLKENİN İTİBAR MAKAMI: Ankara’daki Başbakanlık makamının önü kendisine ait değildir, caddedir. Biz o cadde içinde hükümet başkanlarıyla tören yapardık.

O gün trafik kesilirdi, törenlerimizi yapardık. Yani koskoca Türkiye Cumhuriyeti‘ne sokağı kapa,

caddeyi kapa orada tören yap, bu yakışır mı? Buralar ülkenin itibar makamlarıdır.

- DEMİRBAŞ OLUYOR: Parasal noktada farklı farklı rakamlar açıklıyorlar, bunlar duymaz uydurur cinstendir. Daha yapılacak işler var. Bir tarafta camisi olacak halka açık, diğer tarafta konferans salonu olacak. Bir konsept olarak ele alıyoruz. Bu, şunun bunun değil sonunda Türkiye Cumhuriyeti’nin demirbaş kaydına giriyor. Bu konuyla ilgili kontrol mekanizmaları bellidir. Bir yanlış suiistimal varsa, bunu yakalar gereğini yapar.

Haberin Devamı

- NON - STOP GİDECEĞİZ: İkinci konu, uçak meselesi. Bu da tamamıyla ayıplanacak bir konudur, kusura bakmasınlar. Tarifeli uçaklarla günlerini yollarda tüketen iktidar değil, icabında günü birlik gidip dönen bir hükümet. Artık non-stop gideceğimiz inşallah yerlerimiz olacak. Zamandan ciddi bir tasarrufumuz olacak. Bu tür şeyleri böyle yazmakla çizmekle bu milletin bakışını bunlar değiştiremezler. Ben milletimizin aklı selimine zaten inanıyorum.”

- İMRALI’YLA İLGİSİ YOK: (Demirtaş’ın’Süreç İmralı’da başladı İmralı’da biter’ sözleri:) Bunun İmralı’ya alakası yok. Teröre karşı halkımızı nasıl rahatlatabiliriz buna yönelik adımlardı. Vatandaşı sokağa davet ederseniz, 40 kişinin ölümüne neden olursanız çözüm diye derdin olmaz.

İsrail’e sert tepki: Barbarca, alçakça

Cumhurbaşkanı Erdoğan önceki gece Filisitin Devlet Başkanı Mahmut Abbas ve HAMAS Lideri Halid Meşal’le telefonla görüştü. Abbas’ın Türkiye’den yardım istediği belirtildi. Erdoğan dün İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa’ya girmesini eleştirdi ve “ İsrail’in yönetim olarak yapmış olduğu bu barbarca girişim, alçakça girişim affedilir bir girişim olamaz. Uluslararası boyutta gerekli adımları atacağız” dedi.

Haberin Devamı

Halep, Kobani’ye göre daha hassas
“Halep ile ilgili hassasiyetimiz bölgede daha önce söylediğimiz gibi Kobani’deki hassasiyetten daha fazladır, bunu da söylemem lazım. Halep, bir tarih ekonomi medeniyet merkezidir. Bu denli önemli bir merkezin bütün o önemli eserleri yıkılmış vaziyetteyken, şehir adeta bir tehditle karşı karşıya. DAEŞ terör örgütünün yanında rejimin de (Suriye rejimi) bu tür girişimleri var.
Erdoğan’dan askere ‘forslu’ aşure
Cumhurbaşkan Erdoğan, Çankaya Köşkü içerisindeki alayı ziyaretinde, askerlere Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıttı. Aşure kazanlarının üzerinde, nar ve hindistan ceviziyle yapılan ay yıldız ile kayısı marmeladından yapılan Cumhurbaşkanlığı forsu dikkati çekti. Bu arada Cumhurbaşkanlığı adına Muharrem ayı dolayısıyla Ankara’da Hacı Bayram Veli Camii avlusunda da aşure dağıtıldı.

Haberin Devamı