Gazete Vatan Logo

‘Bir Sisi arıyorlar!’

Başbakan Davutoğlu, ‘Önce bizi durdurmaya çalıştılar. Sonra Mısır’da darbe yaptılar. Türkiye’ye bir Sisi arıyorlar Sisi. Kendi otoriter rejimlerini kurmaya çalışıyorlar’ dedi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti’nin Maltepe düzenlenen İstanbul mitinginde konuştu. İşte Davutoğlu’nun konuşmasından satır başları:

‘Be hey gafiller’

“Kılıçdaroğlu diyor ki oyumu muhafaza edersem istifa etmem. Yani bütün derdi yüzde 25’lerde 24’lerde kalmak. Devlet Bahçeli dedi ki eğer oy kaybetmezsem başarılı sayılırım. HDP’nin eş başkanı diyor ki barajı geçersem başarılı sayılırım. Hiçbirisi iktidar olurum diyemiyor. Çünkü millete güvenmiyorlar. Üçü bir araya gelip ve arkalarındaki paralel çete bir araya gelip dörtlü koalisyonla Ak Parti’yi engellemeye çalışıyorlar. Be hey gafiller İstanbul bizim arkamızdayken bizi engelleyebilirler mi? Bir doğru dört yanlışı götürür.”

‘Hazreti Azrail’e...’

“Paralel çetenin savcıları, hani 17-25 Aralık’ta darbe yapmak isteyenler meslekten men edilince o gün dediler ki bunların da akıbeti Adnan Menderes gibi olacak. Yani bana cumhurbaşkanımıza Adnan Menderes’i işaret ediyorlar. Be hey gafiller, eğer biz bize şehadet nasip olacaksa, Allah şahit ki millet için vatan için Allah için şehit olacaksak, bir an tereddüt etmez, Hazreti Azrail’e ve ‘aleyküm selam’ deriz. Bizi akıllarınca korkutacaklar. Biz ölümü Şeb-i Aruz, düğün gecesi olarak karşılayanlardayız.”

Haberin Devamı

‘Ayrı düşünmeyin’

“Tam biz bunları konuşurken Mısır’da seçilmiş cumhurbaşkanı Mısır’ın ilk seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi’ye modern firavunlar idam cezası verdiler. Biliyorum ben gelmeden önce Mursi’nin bizim kongredeki konuşmasını dinlediniz. İşte o yiğit mısırlı kardeşlerimiz, idam cezasına rağmen, baskılara rağmen mücadelelerinde direniyorlar. Ama bunu sakın Türkiye’den ayrı düşünmeyin. Gezi olayları oldu. Aynen Mursi’nin iktidardan edilişine denk gelen günlere geliyor. Hesap şuydu, Arap Baharı Türkiye’deki demokrasi rüzgarını bütün bölgeye yayıyordu. Milletle barışık sistemden yeni bir Ortadoğu’dan korktular. Önce bizi durdurmaya çalıştılar, durduramadılar. Sonra Mısır’da darbe yaptılar. 17-25 komplolarına karşı da gereken dersi verdi. Şimdi 7 Haziran’a yürüyoruz. Sadece Türkiye’nin seçimi değildir. Bütün Ortadoğu’nun, Balkanların seçimidir. Bütün çeteleri toplayıp bizi engellemeye çalışıyorlar. Kendi otoriter rejimlerini kurmaya çalışıyorlar. Türkiye’ye bir Sisi arıyorlar Sisi. İzin verecek miyiz?”

Haberin Devamı

‘Hyde Park’tan daha büyük...’
“Esenler’de olağanüstü projeyi açıkladık. 21 alanda kentsel dönüşüm yapıyoruz. Hani şu çevreciler var ya, adıyla ortalığı talan eden Vandallara, Gezicilere bir cevap verelim buradan. Hani tam Türkiye üçüncü havalimanı köprü için yola çıkmışken, İstanbul sokaklarını yakıp yıkanlara, İstanbul ve Türkiye’de tencere çalıp gürültü yapanlara... İşte sadece bir projede, 8 milyon 700 bin metrekare alanı Esenler Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm için devrettik. Depreme dayanıklı olmayan binalar yıkılıp, yapay mimari ile bu yeni alana taşınacak. Dünyanın en büyük yeşil parklarından biri, 2,5 milyon metrekarelik alanda kuruluyor. Central Park’tan Hyde Park’tan daha büyük.”

Haberin Devamı