Gazete Vatan Logo

"Beyoğlu'nda güzeli bulmak" isimli hat sergisi sanatseverlerle buluştu

Beyoğlu Belediyesi, Hattat Mustafa Cemil Efe’nin eserlerinden oluşan 'Beyoğlu’nda Güzeli Bulmak’ isimli hat sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Serginin açılışı,  Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'ın katılımıyla  gerçekleşlti.

"Beyoğlu'nda güzeli bulmak" isimli hat sergisi sanatseverlerle buluştu

Beyoğlu Belediyesi, “Beyoğlu’nda Güzeli Bulmak” isimli sergiye ev sahipliği yaptı. Türk hat sanatının uluslararası tanınırlığa sahip ismi Mustafa Cemil Efe'nin 25 eserinin yer aldığı serginin açılışı Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan tarafından yapıldı.

Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası Sergi salonunda görücüye çıkan serginin küratörlüğünü Türkiye'nin ilk Türk İslam eserleri sanat galerisi Kumbaracı’dan Ebubekir Mete yaptı.Sergi'de yer alan eserlerin birçoğu özel koleksiyondan getirilip , sergilendi .Sanatçının daha önce hiçbir yerde sergilenmemiş ve bilinmeyen eserleri bu sergide sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

"GÜZELİ BULMA YOLUNDA BİR FAYDAMIZ OLUR"

“Beyoğlun’da Güzeli Bulmak” isimli sergisini sanatseverlerle buluşturan Hattat Mustafa Cemil Efe, “Beyoğlu’nda güzeli bulmak ismini verdiğimiz bu sergi ramazanın ortasına gelmesi vesilesiyle aslında ramazanın maneviyatını tam olarak yaşadığımız, hissettiğimiz bir döneme denk gelmesi vesilesiyle hem bizim için hem de sanatseverler için çok iyi olduğunu düşünüyorum. Sergimiz içerisinde 25 kadar eser sergiliyoruz. Dediğim gibi manevi duygularımız yoğun olduğu için Allahü tealanın isimleri, peygamber efendimizin sıfatları, çeşitli kelam-ı kibarlar, dualar bu dönemde bu zaman zarfı içerisinde insanların çok ilgilendikleri şeyler. Burada gelip bunları sanatlaştırılmış halleriyle görebilir, inceleyebilirler.Böylece güzeli bulmuş olurlar. Ya da bulma yolunda bizim onlara bir faydamız olur” dedi.

Haberin Devamı

"RAMAZAN İFTAR SOFRALARI DA BİR SANAT"

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, sergideki eserleri inceleyerek, “Ramazan ayı içerisindeyiz. Rahmet ayı , bereket ayı ,kardeşlik ayı. Ramazan'ın kültürü ve sanatı deyince tabiî ki “hat” vazgeçilmezi. Değerli hattatımız çok güzel denemelerle, çok güzel vurgulamalarla hat sanatına yeni bakış açısı kendi becerilerinden gerçekleştirmiş kendisini tebrik ediyoruz" diye konuştu. Ramazan'da aslında en büyük kültür sanat faaliyetimiz Ramazan İftar sofraları o da bir sanat. İnsanları bir araya toplayabilmek, kardeşliği hatırlayabilmek , bölüşmeyi hatırlamak, hatırlatmak ve göstermek.

Haberin Devamı

Ramazan ayında bu tip organizasyonların daha etkin olduğunu düşünüyorum.Ama “Hatsız” , “tezhipsiz” olmaz yine güzel bir hattat da herkes Beyoğlu belediyesinin sanat galerisindeyiz bu sergiyi izlemeye, görmeye davet ediyorum” dedi.