Gazete Vatan Logo

‘Ben’ değil ‘biz’ demeliyiz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Herkes egolarını bir kenara koyup, bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalıdır. Kimse, ‘ben’ deme hakkına sahip değildir, ‘biz’ demek zorundayız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçimlerin yapıldığı pazar gününden sonra dün ilk kez bir programa katılıp, konuşma yaptı. Erdoğan, ATO Congresium’da düzenlenen 4. Uluslararası öğrenciler mezuniyet töreninde şunları söyledi:

HERKES SAYGI DUYACAK: Ortaya çıkan milletin iradesidir. Herkes milletin takdirine saygı göstermek zorundadır. Seçim sonuçları, milletimizin tek partinin iktidara gelmesine imkan sağlamayan bir siyasi tablo takdir ettiğini gösteriyor. Bu tabloyu siyasi partilerin doğru şekilde okumasını temenni ediyorum. Bu tablo Türkiye’nin hükümetsiz kalması anlamına gelmiyor.

GÖREVLERİMİ YERİNE GETİRECEĞİM: Demokrasinin en önemli özelliği, bu durumlarda çözüm yollarını açık tutmasıdır. Türkiye seçim gününe kadar başka bir tabloyla karşı karşıyaydı. Pazartesiden sonra başka bir tabloyla karşı karşıyadır. Bu dönemi en hasarsız şekilde geçirmek için, tüm partileri serin kanlı şekilde düşünmeye ve ülkenin geleceği için sorumluluğa davet ediyorum. Anayasa’nın şahsıma yüklediği görevleri yerine getireceğimden kimsenin şüphesi olmasın.

Haberin Devamı

KRİZ DEĞİL ÇÖZÜM: Bu sürecin Türkiye’nin kazanımlarına halel getirmeden geride bırakılması için her türlü çabayı gösteriyorum, göstermeye devam edeceğim. Partilerin tercihlerini krizden değil çözümden yana kullanacaklarına inanıyorum. Umutlarını Türkiye’nin kriz ortamına girmesine bağlamış olanlar hayal kırıklığına uğrayacaktır.

‘Baykal’ı davet ettim’

“Milletin oylarıyla seçilen cumhurbaşkanı olarak şahsımın sorumluluğu çok daha büyüktür. Bilincindeyim. Parlamentonun en yaşlı üyesi olması hasebiyle sayın Baykal’ı davet ettim. Hem süreci değerlendirdim, bu işin süratle devamı için üzerime düşeni yapacağımı paylaştım. Yatırımlarımız var, aksamaması lazım. Şahsımın da, kendisinin buna yardımcı olmaları gerekir dedik ve bunu paylaştık.”
‘Batının tavrı çirkin’
“Özellikle batının, şahsıma yönelik tüm çirkin agresif hakikaten seviye kaybına uğramış o batı medyasının açıklamalarını tabii ki çirkin bulduğumu buradan açıklamak durumundayım. Bu tahammülsüzlüklerini anlamak mümkün değil. Allah’ıma hamdolsun demek ki doğru yoldayız. Onlar övgü yağdırsaydılar, o zaman kendimden şüphe etmem gerekirdi.”

Haberin Devamı