Gazete Vatan Logo

‘Bedel ödemek gerekiyorsa öderiz’

Şavşat’ta konvoyuna yapılan saldırı anlaranı ilk kez anlatan CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi karıştırmak isteyenler olabilir. Eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa, bu bedeli vatandaş değil, biz öderiz” dedi.

‘Bedel ödemek gerekiyorsa öderiz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk televizyonunda katıldığı canlı yayında, Artvin’in Şavşat ilçesinde konvoyuna terör örgütü mensuplarınca düzenlenen saldırı esnasında neler yaşadıklarını anlattı. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Biz Ardanuç’a giderken benim korumalarda daha önce görmediğim uzun namlulu silahları orada gördüm. Allah’ın verdiği bir can. Biz siyasetle uğraşıyoruz, ülkenin çıkarları için mücadele ediyoruz. Hiçbir kişisel beklentimiz yok. Kişisel çıkarımız yok. Ülkenin daha güzel ve huzurlu olmasını istiyoruz. Çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye bırakmak istiyoruz ama tabi bunu içine sindiremeyen ve Türkiye’yi karıştırmak isteyenler olabilir, vardır da. Eğer bir bedel ödemek gerekiyorsa, bu bedeli vatandaş değil, gerekirse biz rahatlıkla ödeyebiliriz”

Roketatar engellendi

“Şavşak’tan Ardanuç’a doğru yola çıktık. Güzel, yeşil çam ağaçları olağanüstü bir bölge. Birdenbire araçlar durdu. Güvenlik görevlileri uzun namlulu silahlarla çıktılar. Dikkatli olmamız için bize uyarı yapıldı. Sonra bizim bulunduğumuz araç, dağın yamacına iyice yaklaştırıldı, yukarıdan gelecek olan saldırılara karşı bir önlem olarak... Birdenbire silahlar patladı, ateş ediliyordu. Tam vadinin ortasındaydık... PKK ile bir çatışma olduğu söylendi. Bir süre sonra bir ambulans, yanımızdan hızla geçti. Arkasından tekrar bir çatışma oldu. Koruma ileride roketatar füze ile bize saldırı olabileceğini ve ateş edip vurduğunu söyledi.”

Haberin Devamı

‘Selahattin Bey lanetledi’

Jandarmaya ait zırhlı bir aracın kendilerini aldığını ifade eden Kılıçdaroğlu, “Karayolları’nın bulunduğu bölgeye gittik. Orada Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan telefonla aradılar, geçmiş olsun dileklerini ilettiler” dedi. Kemal Kılıçdaroğlu, saldırının ardından kendisini ilk arayanın İçişleri Bakanı Efkan Ala olduğunu aktardı ve “Selahattin Bey (Demirtaş), beni arayıp geçmiş olsun dileğinde bulunduğunda ‘terörü lanetliyoruz’ dedi. Bu çok önemli. Kendisine teşekkür ettim. Arkasından bize Karayolları’nın bulunduğu yerin de güvenlikli olmadığını, her an oranın da bir roketatar ve füze ile vurulabileceğini söylediler. Teröristlerin o bölgede iki gün önce görüldüklerini bize söylediler. Oradan ayrılıp, Kaymakam Bey’in makamına gittik” diye konuştu.

Haberin Devamı

İçişleri bilgi verdi

pkk’nın konvoyuna neden saldırdığının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, “Anamuhalefet partisinin Genel Başkanı’nın bir suikasta kurban gitmesi herhalde ‘Türkiye’yi daha fazla karıştıracaktır, dengeleri sarsacaktır’ diye düşünmüş olabilirler. Bunun için böyle bir saldırı düşünmüş olabilirler. Bizim istihbarat örgütümüz yok. Bilgileri toplayan devletin istihbaratı” değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu, “Hakan Fidan aradı mı?” sorusuna ise “Hakan Fidan’dan bir uyarı almadım. Sadece İçişleri Bakanlığı Müsteşarı’ndan” cevabını verdi.

‘Geç kalmış bir operasyon’

“Türkiye’nin Cerablus’a girmesini bu konuda Suriye’ye, Rusya’ya ABD’ye bilgi verilmesini olumlu karşılıyoruz. Biz 2014’te girilmesini kaydettik. Hükümet Suriye’ye operasyon düzenlemekte geç kaldı. Her ülke kendi güvenliğini sağlamak zorunludur. Bizim ordumuzun geleneği var. Barış için gidiyoruz. .Binali Bey dış politikayı 180 derece değiştirmek istiyor. Bunu olumlu buluyorum.”

Haberin Devamı

‘Adli yıl açılışına katılmayacağım’

kılıçdaroğlu, adli yıl açılışına gitmeyeceğini belirterek, “Geleneksel olarak, adli yılın açılışında bir savunma, TBB Başkanı, yargı ve Yargıtay Başkanı konuşur” açıklamasını yaptı.