Gazete Vatan Logo

‘Bayrak için gönderdik’

Adana’da şehit annesi 'Beni terörist annesiyle aynı kefeye koyamazlar'

'Biz şehit annesiyiz. Biz canımızı bu vatan için verdik' diye gözyaşı döktü

ADANA’da, 64 sendika ve sivil toplum örgütünün bir araya gelerek kurduğu Çukurova Milli Duruş Birliği, hükümetin ‘açılım’ politikasını protesto etti. Toplantıda konuşan Muharip Gaziler Derneği Başkanı Emekli Binbaşı Tamer Uman, “Kürtçülük yapana açılmayın, Kürt’e açılın. Biz Kürt kardeşlerimizin hepsiyle barışığız. Biz hem Kürt’üz, hem Türk’üz. Ama biz ırkçılığı alet eden herkese karşıyız. Ama bir millet, şehitler, gaziler yok farz ediliyor. Savcının, hakimin karşısında ayakta duran mahkumların hangisi bu girenlerden daha az suçlu? Sanki devletin elinde hepsinin işlediği suçların şeceresi var. Ne malum o gelen bir sürü çapulcunun benim şehidimin kanına girmediği, bunu kim garanti edebilir?” dedi.

’Yavrum Yarbay olacaktı’

Gösteride şehitler için yazdığı şiiri okuyan şehit annesi Mualla Erdem de, açılıma tepki gösterdi: “Yazıklar olsun. Şimdi yavrum Yarbay olacaktı. Biz dağa göndermedik, bayrak için gönderdik, milletin birliği beraberliği için gönderdik. Onlar çocuklarını milletimizin peşine düşürmek için, yavrularımızı öldürmek için dağa saldılar. Ama bizi aynı kefeye koydular. Beni terörist annesiyle aynı kefeye koyamazlar. Biz şehit annesiyiz. Biz canımızı bu vatan için verdik. Onların canı yanmadı ki bilsinler. Onların çocukları geliyorsa, bizimkileri de getirsinler, 2 dakikalığına gelsin yavrum yeter.”

Konuşmaların ardından, gösteriye katılanlar 10’Yıl Marşı eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını sallarken, birlik temsilcileri de şehit yakınları ve gazilere plaket verdi.

Haberin Devamı