Gazete Vatan Logo

'Başbakan'ın sözleri heyecan verici!'

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Berlin’de Lufthansa ile Türk Hava Yolları’nın (THY) ortak yönetilmesini konuştuklarını açıkladı. AK Parti’nin Kızılcıhamam’da yapılan 19’uncu İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda konuşan Başbakan Erdoğan, "Masadaki konulardan biri de Alman Lufthansa Havayolları ile Türk Hava Yolları’nın ortak işletilmesiydi. İki büyük şirket, müşterek adım atabilir" dedi.

Erdoğan’ın bu sözlerini değerlendiren THY Genel Müdürü Temel Kotil, "Başbakanımız, Merkel’den böyle bir talebin geldiğini arayarak bana söyledi. Almanya’dan böyle bir yaklaşım olmasını çok heyecan verici buluyorum" diye konuştu.

"1989’DA BERABER SUNEXPRESS’İ KURDUK"

Nihai kararın THY’nin yapılacak genel kuruluyla alınabileceğine dikkat çeken Temel Kotil, şöyle konuştu:

"Bizim Lufthansa ile 1989’da beraber kurduğumuz Antalya merkezli SunExpress ile başlayan bir ortaklığımız var. 2008’den bu yana da Star Alliance havayolu ittifakında beraberiz. Lufthansa yöneticileri ile Uluslar arası Hava Taşıyıcıları Birliği (IATA) ve Avrupa Havayolu Birliği (AEA) ile yönetimde birlikte görev yapıyoruz"

THY’nin son yıllarda ciddi büyüme kaydettiğini ve Avrupa’da önemli bir yere geldiğini belirten Temel Kotil, "Bu yaklaşım, Türkiye’nin havacılıktaki önemini, İstanbul’un hızla transit merkezi haline gelmesini ortaya koyuyor. Başbakanımızın konuşmasında söylediği gibi İstanbul’da yapılacak üçüncü havalimanı, Türkiye’nin ve THY’nin önemini daha da arttıracak."

"TÜRKİYE, AVRUPA’YA AÇILAN KAPI"

Geçen hafta Japonya’da NIKI tarafından organize edilen toplantıya katıldığını belirten Temel Kotil, "Buraya davet edilen tek Avrupalı CEO bendim. Japon devlerin CEO’larından ‘Türkiye, Avrupa’ya Uzakdoğu’dan açılan kapı’, ‘Uzakdoğu’dan bakıldığında Avrupa’yı siz temsil ediyorsunuz’ cümlelerini duymak çok heyecan vericiydi" dedi.

AVRUPA’NIN DEVİ

Lufthansa, bugün grup şirketleri ile birlikte toplam 710 uçağa sahip, Avrupa’nın en büyük havayolu grubu. Geçen yıl 106 milyon 330 bin yolcu taşıyan Lufthansa Grubu’nu Air France-KLM ile British Arways-Iberia ortaklığı izliyor. THY sıralamada 32 milyon yolcu ile 6’ncı.

Haberin Devamı