Gazete Vatan Logo

'Baraj' tartışmasına tepki: Amaç hükümeti düşürmek!

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç dün Manisa'da katıldığı açılılar sırasında muhalefet partilerini eleştirirken, yüzde 10 seçim barajının kaldırılması talebiyle ilgili sert konuştu. Davutoğlu şunları söyledi:

'Potansiyel yüzde 60'

" Şu anda tüm anketler önümüze geliyor. Halk karşı karşıya kaldığı hizmetlerden dolayı memnun. Bizim potansiyel oyumuz yüzde 60’lara yakındır. ’Bunlar gitsin, Türkiye yansın bitsin umurumuzda değil’ diyorlar. Yeni komplolarla karşı karşıyayız. Bunlardan biri de Anayasa Mahkemesi’nin bireysel başvuruda bulunan üç partinin teklifinin kabul edilip edilmeyeceği. Yüzde 10 barajı konuşuluyor. SP, DSP, BBP, başvurdu. Bunların potansiyeli yüzde 1 civarındadır. Barajı kaldırırsanız bunlar yüzde yüz oylarını artırsalar yüzde 2 oy alacaklar. Peki yüzde 2’lik partiler iktidar mı olacak? Bir kurnazlığın, hesabın ortaya çıkması bakımından söylüyorum."

AYM'ye mesaj

Arınç, istikrarı düşünen Anayasa Mahkemesi’nin hem AİHM’nin hem de kendi verdiği kararlara bakarak bu talepleri ret edeceğini ümit etiklerini dile getirip, "Aksi taktirde parlamento yasama organı mutlaka üstüne düşeni yapacaktır. Anayasa Mahkemesi’nin kararı yasa koyucu bir hüküm ifade etmiyor. Hak ihlali var derse, biz yasama organıyız, istikrarı sağlayacak tedbirleri alırız. 'Ne kadar çok parti varsa oylar onlara dağılsın, onlar parçalı bir siyaset, parlamentoyu getirsinler, hükümet daha az oyla iktidar olsun. 367 alıp da Anayasa'yı değiştirmesin, 300'ün altında kalsın bir omuz daha vurursak içinden 3-5 kişiyi daha çalarız, hükümeti düşürürüz'... Hesap bu."

Haberin Devamı