Gazete Vatan Logo

‘Baraj talan oldu’

‘Baraj talan oldu’

İzmir’de büyük bir kalabalığa seslenen HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, İzmirlilere teşekkür etti ve “Gündoğdu’nun resmi, Kenan Evren’in getirdiği barajın talan olduğunun fotoğrafıdır” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İzmir Gündoğdu Meydanı’nda toplanan binlerce kişiye seslendi. “HDP’nin kardeşlik selamına her yerde bir karşılık almak bizim için onurdur. İzmirlilere de bu coşkuya kattıkları coşku için kutluyorum” diyen Demirtaş şöyle konuştu:
BARAJ TALAN OLDU: 7 Haziran cumhuriyet tarihimizin en kritik seçimi olacak. En büyük kırılmayı yaratan seçim olacak. Bu kırılma özgürlükten yana olacak, umudun büyüdüğü, barış ve kardeşliğin büyüdüğü taraftan olacak. Bu kırılmanın diktatörlükten yana olmasına asla izin vermeyeceğiz. Bu seçim sadece bizi parlamentoda kim temsil edecek seçimi değil. Çocuklarımız bu ülkede nasıl yaşayacak bunun seçimi. Gündoğdu’nun resmi, Kenan Evren’in getirdiği barajın talan olduğunun fotoğrafıdır.
GENÇ YAŞAM KARTI: Yeni bir Türkiye inşa edeceksek, en demokratik ilkelerle inşa edeceğiz. Herkes kadrolu çalışan olacak, taşeronu kaldıracağız. Gündoğdu Meydanı öylesine bir haykırmalı ki Bursa’daki metal işçisi kardeşimiz, ‘İzmir’de de işçiler ayakta’ diyebilmeli. Ancak böylesi dayanışmalarla ülkemizi düzlüğe çıkarabiliriz Büyük insanlık şiarıyla ilerleyeceğiz. Bütün medeniyetleri görmüş bu topraklar; bütün insanlığı beslemiştir, yine besleyecektir.” Bütün gençlerin cebinde ‘Genç Yaşam Kartı’ olacak. İçine de her ay 200 lira konacak.
UCUZ HESAPLAR: AKP işi gücü bırakmış, bize oy verin çalışması değil, HDP’ye oy vermeyin kampanyaları yapıyorlar. AKP gece gündüz çalışsa 1 puan oyunu artıramaz. İnşallah baş üstü kafa üst düşmeye devam edecek. AKP, HDP’yi barajın altında bırakırsa HDP yüzde 9’luk oyu AKP’nin hanesine yazılıyor. Bunun için HDP’ye çirkinleştirici kampanyalarla 65-70 milletvekili bedava almak varken niye HDP’yi alalım diyorlar.
KARARSIZLARA ÇAĞRI: HDP’ye oy vermek istiyorum ama kararsızım diyenler bu sıradan bir seçim değil. Bu parti en demokratik programı ortaya koydu. Bu ilerici programa sahip parti sizin kararsızlığınızla baraj altında kalırsa AKP’nin karanlığından kurtulmak daha zor olacak. Emaneten verdiğiniz her bir oyun karşılığını göreceksiniz. Zannediyor musunuz IŞİD yönünü buraya dönmeyecek? IŞiD barbarlığına dur diyebilen tek bir yer var. Rojava ve Kobane. Onlar farklılıklarıyla bir arada kazandılar.
Syrizia Dış İlişkiler Temsilcisi ve Merkez Komitesi Üyesi Yiannis Bournous, HDP’nin zmir mitingine katılarak bir konuşma yaptı ve “Yaşasın barış ve kardeşlik, yaşasın halkların dayanışması” dedi.
BAKANLIK’TAN SALDIRGAN AÇIKLAMASI
Yurt dışı kaydı yok
İçişleri Bakanlığı, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Adana ve Mersin’deki HDP binalarındaki patlamayı gerçekleştiren saldırganın IŞİD ile bağlantısı olduğu şeklindeki iddiasına internet sitesinden yaptığı açıklamayla yanıt verdi. HDP’ye saldıran kişinin 2007’de İstanbul ve Ankara’da DHKP/C terör örgütüyle bağlantılı suç işlediği iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakıldığı ve herhangi bir pasaport ve yurtdışı giriş çıkış kaydı ile Mernis sisteminde adresinin bulunmadığı kaydedilen açıklamada, “Kişinin bağlantıları ve kamuoyunda gündeme getirilen iddialar dahil yapılan saldırı tüm yönleri ile özenle incelenmektedir” denildi.

Haberin Devamı