Gazete Vatan Logo

‘Bankadan çektiğiniz para sahte olabilir’ yalanı!

Telefonla dolandırıcılıkta yeni bir yöntem ortaya çıkartıldı. Adana’da akıl almaz yöntemle 55 yaşındaki kadının 11 bin lirası dolandırıldı.

ADANA’da Sevilay Güvercin’i arayan dolandırıcılar, kendilerini savcı ve polis olarak tanıtıp, soruşturma yürüttüklerini söyledi. Güvercin’e ’Bankada çalışan bir memur, müşterilerine gerçek yerine sahte para veriyor. Biz onu yakalamaya çalışıyoruz’ diyen dolandırıcılar, hesabındaki parasını çekmesini istedi. Paniğe kapılan kadın, banka şubesine giderek çektiği 11 bin lirayı dolandırıcıların tarif ettiği yol kenarındaki çöpe bıraktı. Bu sırada polis, şüpheli olarak takibe aldığı dolandırıcıların bir cep telefonuyla uzun süre görüştüğünü saptayınca, bu kişiye ulaşmaya çalıştı. Yaklaşık 45 dakika süren görüşmenin ardından Sevilay Güvercin’i arayan polis, “Konuştuğun kişiler dolandırıcı” uyarısında bulundu.

Polislere inanmadı

Ancak gerçek polise inanmayan Güvercin, “Siz kimi kandırıyorsunuz, hepiniz mi polissiniz?” diye azarladı. Polisin ikna ettiği Sevilay Güvercin, çöpü kontrol ettiğinde paranın yerinde olmadığını görünce şikayetçi oldu. Olay yerine gelen polis de çöpü karıştırdı, ancak bırakılan para bulunamadı. Güvercin, “Telefonla konuştuğum kişi, peşimde yürüyen 2 kişiyi tarif edip, ’bankadan çektiğiniz para sahte olabilir. Siz çöplerin arasına bırakın, polisler gelip alacak. Operasyon bittikten sonra paranızı iade edeceğiz’ dediler. Ben de inandım” dedi.

Haberin Devamı

Uyanık olun!

- Sizi telefonla arayıp kendini polis, savcı, hakim, jandarma komutanı vs tanıtan kişi “Hesabınızı terör örgütü ele geçirmiş” diyorsa hemen “Siz kapatın ben sizi arıyacağım” deyin. Bu yapacağınız en hayati işlemdir. Size “Sakın kapatma” diyorlarsa bilinki o kişi dolandırıcı, korkmayın kapatın.
n Hemen 155’i arayıp numarayı söyleyin ve 155’ten bilgi alın. Onlarla konuşmadan asla arayan kişiye dönmeyin. Unutmayın polis para istemez!