Gazete Vatan Logo

‘Bahçeli gelsin benimle yürüsün’

MHP liderinin “Pensilvanya’ya kadar gidin, geri gelmeyin” sözlerine CHP lideri Kılıçdaroğlu “İstediği kadar eleştirebilir. Hatta hükümet sözcülüğüne soyunabilir” diye yanıt verdi ve ekledi: Adaleti savunuyorum Bahçeli de savunuyorsa yanıma gelsin

‘Bahçeli gelsin benimle yürüsün’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’dan İstanbul’a gitmek üzere başlattığı “Adalet Yürüyüşü”nün 8. gününü tamamladı. Dün sabah yürüyüş öncesinde Bolu’nun Gerede ilçesi yakınlarındaki Kazanlar Köyü mevkisinde açıklama yapan CHP lideri, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kendisine yönelik eleştirilerine de yanıt verdi. Kılıçdaroğlu açıklamasında şunları söyledi:

‘Rejim değişmiş demektir’

“Terörün kavganın olmadığı, huzurun egemen olduğu bir Türkiye istiyoruz. Adalet için çalışıp, uğraşacağız. Toplumun her kesiminden olumlu tepkiler geliyor. Bütün vatandaşlarıma yürekten teşekkür ediyorum. Evinde oturan hanım, tarlada çalışan çiftçi, sanayici, yargıçlar, herkes için yürüyorum. Yeter ki bu ülkeye adalet gelsin. Adaletin olduğu bir Türkiye’de hepimiz huzur içinde yaşayacağız. Adalet, hukuk baskı aracı olarak kullanılıyorsa mahkemeler siyasi otoritenin emrine göre karar veriyorsa o ülkede rejim değişmiş demektir. Demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin bütün araçları ile yürürlükte olmasını, cumhuriyetimizi savunalım. Din ve vicdan özgürlüğünü, sosyal devleti savunalım. Kimse aç ve açıkta kalmasın. Bütün bunların üzerine adaleti inşa edelim.”

Haberin Devamı

‘Canı sağolsun...’

Devlet Bahçeli’nin kendisine yönelik eleştirilerine yanıt veren Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı: Ben kendi ülkemi seviyorum, hiçbir zaman başka bir ülkeden özel bir destek arayışına girmedim ve girmeyi hiçbir zaman düşünmedim. Bu ülkenin insanlarıyla birlikte mücadele etmek, yürümek benim için onurdur. Adalet herkese lazım. Sayın Bahçeli eleştirebilir, canı sağolsun. İstediği kadar eleştirebilir. Hatta bana göre hükümet sözcülüğüne de soyunabilir. Benim için hiçbir sorun yok. Hayatım boyunca ne Pensilvanya’ya gittim ne Pensilvanya ile konuştum. Açın, Fetullah Gülen rahatsız olduğu dönem kime teşekkür ettiği var orada. Genel Başkan olarak sadece benim adım yok. Adaletin olmadığı bir yerde insanın hayatının bir önemi yoktur. Bunu savunuyorum. Bahçeli de savunuyorsa yanıma gelsin benimle birlikte yürüsün. Hayır ben bu ülkede adalet istemiyorum diyorsa demeç vermeye devam etsin. Bence bir sakıncası yok.

Haberin Devamı

Bahçeli ne demişti?

MHP lideri Bahçeli, önceki gün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun yaptığı yürüyüşü eleştirmiş ve “Yürüyün yürümesine de, aman düşmeyin; yarı yolda üşenip geri dönmeyin. Soluğunuz yeterse Pensilvanya’ya kadar gidin, geri gelmeyin” ifadelerini kullanmıştı.

İhraç edilen albay katıldı

Şırnak’ta şehit olan kardeşi Yüzbaşı Ali Alkan’ın Osmaniye’deki cenazesinde tepkisiyle gündeme gelen ve çıkan KHK ile TSK’dan ihraç edilen yarbay Mehmet Alkan da CHP’nin “Adalet Yürüşü”ne katıldı. Yürüyüşe elinde kardeşinin fotoğrafıyla yer aldı. Alkan, “Sadece adalet istiyoruz” dedi. Alkan, “Eğer beni konuştum diye, doğruları söyledim diye ihraç ettiyseniz bunu söyleyin razıyım. Ama beni FETÖ torbasına atarak ihraç etmek, alçaklıktır” ifadelerini kullandı.

Bayramı yolda geçirecek

Liderlerin bayram programı belli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan Bayramı’na İstanbul’da, Başbakan Yıldırım ise memleketi Erzincan’da girecek. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise bayram boyunca yürüyüşünü sürdürecek. MHP Genel Başkanı Bahçeli bayramda Ankara’da olacak.

Haberin Devamı