Gazete Vatan Logo

'Babam Çiller'le konuşacaktı!'

Çarkın'ın itiraf ettiği fail meçhul cinayet kurbanlarından Namık Erdoğan'ın kızı ifade verdi...

Ayhan Çarkın'ın itiraf ettiği fail meçhul cinayet kurbanlarından Namık Erdoğan'ın kızı ifade verdi: "Babam Çiller'le konuşacaktı."

Susurluk hükümlüsü eski Özel Harekâtçı Ayhan Çarkın’ın ifadeleri üzerine başlatılan ‘fail meçhul cinayetler’ soruşturması kapsamında tanık olarak ifadesi alınan Begüm Erdoğan, babası eski Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı Namık Erdoğan’ın öldürülmesiyle ilgili “Hatırladığım kadarıyla; DYP Hakkari Milletvekili Mustafa Zeydan ile görüşerek, Başbakan Tansu Çiller’e ulaşmak istediğini ve kendisine randevu ayarlamasını istediğini biliyorum” dedi. Erdoğan babasının sivil polisler tarafından kaçırıldığını düşündüğünü söyledi.

1994’te öldürüldü

Sanatçı Yılmaz Erdoğan’ın ‘Kayıp Kentin Yakışıklısı’ adlı şiirinde anlattığı amcası Namık Erdoğan, 8 Mayıs 1994 günü kaçırılmış, cesedi Kırıkkale’de Kızılırmak kenarında bulunmuştu. Erdoğan’ın ölümünün üzerinden 16 yıl geçtikten sonra eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın’ın ifadeleri üzerine dört faili meçhul cinayetle ilgili Özel Yetkili Ankara Başsavcıvekilliği soruşturma başlatmıştı. Erdoğan’ın kızı Begüm Erdoğan dün Ankara Adliyesi’ne avukatı Yaşar Sayın’la gelerek ‘tanık’ olarak ifade verdi. Erdoğan babasının Teftiş Kurulu Başkan Yardımcısı olmasının aynı birimdeki Mehmet Aydoslu ve çevresince tepkiyle karşılandığını belirterek, “Babam için sağda solda ‘PKK’lı hastalarla ilgileniyor’ dediler. Hatta yine duyduğuma göre Teftiş Kurulu Başkanı Bülent Edinç’e ‘Bu PKK’lıyı niye bu göreve getirdin’ diye kızıyorlarmış” diye konuştu.

Ergenekon belgesi

Savcı Hakan Yüksel, Ergenekon tutuklusu Veli Küçük’ten çıkan ‘Şirketler ve Köstebekler’ adlı belgedeki “Namık Erdoğan görevi gereği eroin üretiminde kullanılan asitlerin Türkiye’ye kimler adına ve ne miktarda girdiğini belgeleri arasında yaşıyordu. Bir gerçeği görmüştü” ifadelerini sordu. Erdoğan da şu yanıtı verdi: “Bu belgeden haberim yok. Ancak evde bir ara o zaman hatırladığım kadarıyla DYP Milletvekili Mustafa Zeydan ile görüşerek Başbakan Tansu Çiller ile görüşmek istediğini ve randevu ayarlamasını istediğini söylediğini biliyorum. Yaptığımız araştırmalardan sonra Sağlık Bakanlığı’na bağlı kurumların yapmış olduğu ihalelerde birtakım yolsuzluklar yapıldığı ve bunun da babamın ortaya çıkardığı, bu nedenle de öldürüldüğü, ancak Kürt kökenli olması sebebiyle de bu öldürmenin farklı bir yöne çekilmesi istendiği bize söylenmiştir.”

Begüm Erdoğan babasının son olarak iki kişi yanında giderken görüldüğünü belirterek “Babam korkuları olmayan bir insandı. Zorla götürülmeye kalkışılsa karşı koyardı, kendiliğinden ve hiç karşı koymadan gittiği ve zorla götürüldüğüne dair bir duyum olmadığına göre götüren kişilerin sivil polis olduğunu düşünüyorum. Ölüm olayının ardında kimler varsa cezalandırılmasını istiyorum şikâyetçiyim” dedi.

Candan’ın ailesi de dinlenecek

Ayhan Çarkın’ın itiraf ettiği ve özel harekatçı polislerin öldürdüğünü söylediği Avukat Faik Candan’ın yakınlarının avukatı Levent Kanat da adliyeye gelerek, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Hakan Yüksel ile bir süre görüştü. Levent Kanat, ‘soruşturmaya müşteki olarak katılmak için’ dilekçe verdiğini kaydetti. Dilekçede soruşturmadan beklentilerini de dile getirdiklerini ifade eden Kanat, soruşturmaya katkı sunmak üzere Faik Candan’ın ölümünden önce kullandığı ev, iş ve cep telefonu numaraları ile çağrı cihazı numarasını da bildirdiklerini anlattı. Kanat, Savcı Hakan Yüksel’in gelecek hafta Faik Candan’ın babası Şıhbekir Candan, annesi Ayşe Candan ile kardeşleri Rukiye ve Mustafa Candan’ın ifadelerini alacağını söyledi. Avukat Faik Candan 1994 yılında öldürülmüş, katiller bulunmamıştı.

Haberin Devamı