Gazete Vatan Logo
Magazin ‘Baba kız gibi olmuştuk’

‘Baba kız gibi olmuştuk’

Halit Akçatepe’den boşanan Rezzan Akçatepe VATAN ’a konuştu!

Kendisinden 39 yaş büyük usta oyuncu Halit Akçatepe’den boşanan Rezzan Akçatepe VATAN’a konuştu: Bazı ortak noktalar vardır ve karı kocalık öyle yürür. Ortak noktalar ortadan kalktıktan sonra birşeyin içinde olmak çok anlamsız oluyor.

Hababam Sınıfı’nın Güdük Necmi’si 71 yaşındaki Halit Akçatepe ile kendisinden 39 yaş küçük eşi Rezzan Akçatepe (32) yollarını ayırdı. Yaş farkına rağmen örnek çift olarak gösterilen ikiliden Rezzan Akçatepe boşanma nedeni ilgili olarak ilk kez VATAN’a konuştu:

* Ortada boşanma var ama problemimiz yok. Biz birlikte çalışıyoruz. Ben ömür boyu ’Akçatepe’soyadını kullanmak için başka bir dava açtım. Hayatım boyunca bu soyadını kullanabileceğim.

* Biz Akçatepe Sanat Merkezi’nde Halit Bey ile her zaman beraberiz. Biz bir aileyiz ve hep aile olarak kalacağız. Kızımız Günsu var bir kere. Öyle mal ayrımı, ev ayrımı tarzında hiçbir şey yapmadık, şirket ortağıyız zaten. Benim her şeyim hala birlikte yaşadığımız evde duruyor. Anahtarım da var, hala giriyorum o eve.

Karı-kocalık ayrı şeymiş

* Zaman geçtikçe insanın artık düşünceleri de değişebiliyor, ruh yapısı da değişebiliyor ve ben biraz büyüdüm galiba. Her şeye birden yetememeye başlıyorsunuz, hem ev, hem iş, hem çocuk derken bazı huzursuzluklar çıkıyor.

* Bir yola beraber çıkılır, devam edilir. Biz zamanla arkadaş gibi, hatta baba kız gibi olduk ama karı-kocalık bunun dışında biraz daha farklı bir şeymiş. Boşanmanın yaş farkıyla hiç alakası yok. Bazı ortak noktalar vardır ve karı kocalık öyle yürür. Ortak noktalar ortadan kalktıktan sonra birşeyin içinde olmak çok anlamsız oluyor. Hayatlarımızda herhangi bir üçüncü neden yok. Başka kişiler de yok.

* Yıllar geçtikten sonra aynı açıdan bakmadığınızı görüyorsunuz. 20’li yaşlarda sevmeniz yetiyor ama 30’lu yaşlardan sonra hayata bakış açınız eğer uyuşmuyorsa o anlamda yollar ayrılabiliyor. Uzun bir süre önce boşanmaya karar verdik ama vaktimiz yoktu. O da bu işyerinin kapısını açıp girebilir, ben de o evin kapısını açıp girebilirim. Daha ne diyebilirim ki?

AKÇATEPE: PROBLEM YAŞ FARKI DEĞİL

YIllarIn deneyimli oyuncusu Halit Akçatepe ise şunları söyledi:

* Aramızda yaş farkından kaynaklanan sorun olsaydı, beraberliğimiz 12 sene önce başladı, o dönemde bu problemi yaşardık.

* Rezzan hala en yakın arkadaşım gibi. Benim vaktim olmadığı için boşanma davasını o açtı. İsteyerek, birbirimize danışarak boşandığımızdan bir üzgünlüğüm yok. Aramızda kavga, şiddetli geçimsizlik tarzı sorunlar olmadı.

* Kızım Günsu’nun velayetini istemedim çünkü annesiyle beraber gayet mutlu yaşıyor. Haftanın en az 2- 3 günü de bende kalıyor zaten.

* Eşim çok akıllı bir kadın, iş bitirme zekası çok yüksek bir kere. Muhasebeme de hala o bakar, hatta sarımsaklı yoğurdumu bile o alır.

Haberin Devamı