Gazete Vatan Logo

'Aygaz 50 yılda Avrupa’nın beşinci büyük LPG şirketi'

Rahmi Koç: Aygaz 50 yılda Avrupa’nın beşinci büyük LPG şirketi oldu

KOÇ Holding Şeref Başkanı ve Aygaz Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi M. Koç, Avrupa’nın 5’inci büyük LPG şirketi olan Aygaz’ın, üretimden dağıtıma uzanan enerji zincirinin tamamına hakim yegane şirket olduğunu belirterek, “Lider olmak zordur ama lider kalabilmek çok daha zordur” dedi. Kurulduğu 1961 yılından bu yana gazdan petrole, elektrikten madenciliğe kadar enerjinin pek çok alanında faaliyet gösteren Koç Grubu şirketlerinden Aygaz, 50’nci kuruluş yılını kutluyor. Rahmi Koç, 50’nci kuruluş yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Aygaz’ın Koç Holding Enerji Grubu’nun “göz bebeği” olduğunu belirterek, kurucuları Vehbi Koç’un da kalbinde çok özel bir yeri olan Aygaz’ın 50’nci yaşını kutlamanın kendileri için “sonsuz bir mutluluk” vesilesi olduğunu ifade etti.

Bugün Avrupa’nın 5. büyük LPG şirketi olan Aygaz’ın, üretimden dağıtıma uzanan enerji zincirinin tamamına hakim yegane şirket olduğunu belirten Koç, “Aygaz sahip olduğu dinamik yapı sayesinde değişime hızla uyum sağladı ve yerli-yabancı yatırımcıların hep ilgi odağı oldu” dedi.

100 bin haneye giriyor

Koç Holding kurucusu merhum Vehbi Koç’un, şirketle bayiler arasında ilk günden itibaren yerleştirdiği aile felsefesinin, Aygaz’ı bugün ulaştığı başarılara taşıdığını vurgulayan Koç, Aygaz’ın bütün Türkiye’ye yayılmış olan bayilerinin Aygaz’ın ailesi olduğunu, şirketin “can damarı” olan bayilik mesleğinin babadan oğula, oğuldan da toruna geçen bir iş haline geldiğinibildirdi. Vehbi Koç tarafından 1961 yılında “Türkiye’nin ilk tüp gaz üretim ve dağıtım şirketi” olarak Gazsan Likit Gaz Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi adı altında faaliyete geçen Aygaz, bugün 81 ilde 2 bin 264 tüp gaz bayi ve bin 316 oto gaz istasyonu ile hizmet veren geniş bir dağıtım ağına sahip. Aygaz, tüpgaz ile her gün 100 binden fazla haneye girerken, Aygaz Euro LPG günde bir milyondan fazla aracın yolcu taşımasını sağlamaya başladı. Aygaz, 5 deniz terminaliyle beraber 16 adet dolum tesisini de yıllar içinde bünyesine kattı.

Haberin Devamı