Gazete Vatan Logo

‘Avrupalı’ eğitimin adresi Doğu Akdeniz Üniversitesi

Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde gelişmiş en son eğitim teknolojileri ve eğitim müfredatıyla öğrenci odaklı eğitim veriliyor. Genel Eğitim Programı sayesinde, öğrenciler kendi konusunda uzman fakat her konuda bilgi sahibi, entelektüel bireyler olarak yetiştiriliyor

Bir devlet-vakıf üniversitesi olarak 1979 yılında kurulan ve 27 yıldır uluslararası standartlarda İngilizce dilinde eğitim sunan Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ), yüksek nitelikli, öğrenciyi temel alan ve araştırmaya yönelik yaklaşımıyla yüksek öğrenim kuruluşları arasında önderdir. DAÜ yerleşkeleri, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarına özel bir coğrafi yakınlıkta bulunan ve Akdeniz’in üçüncü en büyük adası olan Kıbrıs’ın kuzeyinde, tarihsel Gazimağusa kentinde yer alıyor.

Doğu Akdeniz Üniversitesi, 'Kalitede Zirveye Tırmanış' atağı başlatarak yepyeni bir vizyon ve yepyeni bir dinamizmle amaçladığı hedeflere devam eden iddialı bir üniversitedir. 68 farklı ülkeden gelen öğrenci profili ile uluslararası kültür mozaiğine sahip bir yüksek eğitim kurumudur.

DAÜ’DE EĞİTİM ALMAK BİR AYRICALIKTIR
DAÜ, başlattığı kalite iyileştirme, değişim ve akreditasyon süreçleri ile 21. yüzyılda bölgede parlayan bir yıldız olmayı hedefleyen iddialı bir bilim yuvasıdır. 3 bin dönüme yayılmış 200 bin metre karelik kapalı alana sahip, muhteşem bir kampus üniversitesidir. Çağdaş fiziki altyapısı olan üniversitede yüksek teknolojiye sahip 90 adet laboratuar ve eşine az rastlanır çağdaş bir kütüphane mevcut olup, kütüphanede 120 bin kitap ve 820'yi aşkın süreli yayın bulunmaktadır. Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde her öğrenciye bilgisayar ve İnternet kullanımı sunulmaktadır.

Üniversite, sahip olduğu eşsiz alt yapı olanakları, 68 ülkeden gelen 15 bini aşkın öğrenci ve 35 farklı ülkeden binin üzerinde üstün nitelikli öğretim kadrosunun yarattığı kültürel çeşitlilik ortamı, mükemmel öğrenci-öğretim üyesi diyalogu ve çağdaş eğitim anlayışı sayesinde; öğrenmeyi öğrenmiş, araştırmacı, bilgiden özgün bilgi üretebilen, aydın, ülke ve çevre sorunlarına duyarlı, yaratıcı, kendine güvenen ve tüm dünya gençliği ile rekabete hazır gençler yetiştirmektedir. DAÜ, 30 değişik ülkede 80’den fazla üniversite ile işbirlikleri kurmuştur. Tüm DAÜ programları, Türkiye Cumhuriyeti Yükseköğrenim Kurulu (YÖK) tarafından tanınmaktadır. Tamamı YÖK tarafından onaylanan yedi fakülte, iki yüksekokul ve Yabancı Diller okulunda, 50 lisans, 8 önlisans ve 40 yüksek lisans ve doktora programı ile Doğu Akdeniz Üniversitesi, hızla büyümeye, yenilikleri ile öncü olmaya ve kalitede zirveye tırmanış hedefi ile yoluna devam etmektedir.

ULUSLARARASI ÜYELİKLERE SAHİP ÜNİVERSİTE
Uluslararası açılımların meyvesini toplamaya devam eden DAÜ’nün, Uluslararası akreditasyon kuruluşları tarafından tanınan programları her geçen gün artmaktadır.

Doğu Akdeniz Üniversitesi, Avrupa'nın en saygın yüksek öğrenim birliği olan Avrupa Üniversiteler Birliği'nin (European University Association) tam üyesi olup, Avrupa Üniversiteler Birliği üyeliği; üniversite için araştırma, eğitim ve toplum hizmeti konularında Avrupa bilim topluluğunun bir parçası olarak çok çeşitli fırsatlar yaratmaktadır. DAÜ'nün Avrupa Üniversiteler Birliği'ne üyeliği öğrencilere önemli fırsatlar sunmak yanında birliğin tam üyesi olarak Avrupa Birliği'ndeki eğitim alanında tanınmış statüye sahip bir yüksek öğrenim kurumu konumundadır.

Uluslararası Üniversiteler Birliği’ne (International Associations of Universities-IAU) tam üye olarak kabul edilmiş bir eğitim kurumu olarak, birliğin tüm akademik kriterlerini sağlamak suretiyle diplomalarına tam denklik kazandırmıştır. DAÜ, Uluslararası Üniversiteler Birliği’nin üyesi olarak da Kıbrıs’ta ve bölgedeki lider akademik misyonunu devam ettirmektedir.

Doğu Akdeniz Üniversitesi Elektrik-Elektronik ve Makine Mühendisliği Bölümleri Amerika Birleşik Devletleri’nde, Teknoloji ve Mühendislik Programlarını denetleyen ‘Accreditation Board of Engineering and Techology’ ABET’in denklik (substantially equvalent) belgesini almıştır. Öte yandan, Doğu Akdeniz Üniversitesinin Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık Bölümü Uluslararası İç Dizayn Birliği’nde “Uluslararası Dizayn Okulu” adı altında kabul gören bir bölümdür. Bu kabul, İç Mimarlık Bölümü’nün uluslararası anlamda tanınmışlığı demektir. DAÜ Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu, dünya turizm eğitimi bağlamında uluslararası anlamda tanınan TedQual (Teaching Education Quality in Tourism) tarafından kabul görmekte ve öğrencilerine TedQual Belgesi verebilmektedir.

2006 yılında Akdeniz Üniversiteler Topluluğu’na (Community of Mediterranean Universities) ve İslam Ülkeleri Üniversiteleri Federasyonu’na (FUIW) da üye olan DAÜ, uluslararası alanda akreditesyonlarına ve açılımlarına devam etmektedir.

ÇAĞDAŞ EĞİTİM FELSEFESİ
* Mükemmel öğrenci-öğretim üyesi diyalogu ve çağdaş eğitim anlayışı sayesinde DAÜ; öğrencilerin daha geniş bir çerçevede eğitim almaları, kültürel anlamda yetişmeleri ve topluma katkı koymanın yanı sıra kendilerini yetiştirmiş, yaratıcı meziyetlere sahip kişiler olarak bireysel veya takım çalışması yapmaya hazır, rekabetçi ancak başkalarının bakış açılarına da saygılı, ve sosyal sorumluluk alabilecek öğrenmeye açık bireyler olarak yetiştirmektedir.

* Üniversitemizde öğrencilerine öğrenim hayatı boyunca pek çok konuda gerekli desteği vermektedir. Özellikle Yardım Masası’nın (Help Desk) amacı, Hazırlık Okulunda ve bölümlerdeki, 1. sınıf öğrencilerimize yardımcı olabilmek için öğretim üyelerimizin katkıları ve desteği ile öğrenciye ders takibinde destek olmak ve başarılı olacağına inandırmaktır.

REKTÖRDEN: Kalitede zirveye tırmanış
Yeni vizyonumuzda:

* Dünyadaki diğer örneklerine benzer çağdaş, yenilikçi, değişimci ve öğrenci odaklı bir eğitim anlayışı uygulamak,

* Günümüzün rekabetçi dünyasında bölgemizin gereksinim duyduğu nitelikli insan gücünün yetişmesine katkıda bulunmak,

* Öğrencilerini sadece mesleğe değil aynı zamanda hayata da hazırlamak,

* Kuramsal olduğu kadar uygulamaya da yer veren, teknolojinin sunduğu ortam ve araçlardan yararlanan üniversite olmak.

Sevgi ve Saygılarımla

Prof. Dr. Halil GÜVEN

DAÜ'DE SOSYAL HAYAT
* Doğu Akdeniz Üniversitesi yerleşkesinde, postahane, kitap satış merkezi, 13 uzman doktorun hizmet verdiği sağlık merkezi, öğrenci etkinlikleri merkezi, 45 kafeterya, yerel banka, ve ATM'ler gibi birçok tesis DAÜ öğrencilerinin kullanımına sunulmuş durumda.

* Kuzey Kıbrıs'ın en büyük kapalı spor merkezi, DAÜ Stadyumu ve tenis, basketbol ve voleybol meraklıları için çok sayıda açık hava sahası da DAÜ için birer gurur kaynağı.

* DAÜ kampusunda bulunan 51 adet kantin ve kafeterya ile öğrenciler beslenme ihtiyacını karşılamakta ve buna ilaveten 2006-07 Akademik Yılı başından itibaren öğrencilerine oldukça makul fiyatlara beslenme ihtiyacını karşılayacak dört adet tabldot sistemi ile çalışacak olan restaurant hizmete girmiş olacak.

EĞİTİM DESTEK BURSU
2006-ÖSS sonuçları doğrultusunda üniversitemiz tarafından belirlenen kriterleri sağlayan ve DAÜ’ye 2006-ÖSYM “Ek Yerleştirme” sonuçları doğrultusunda kayıt hakkı kazanan öğrencilere Eğitim Destek Bursu verilecektir. Burslarla ilgili ve diğer konularda ayrıntılı bilgi http://www.dau.edu.tr adresinden alınabilir.

YURT İMKANLARI
* DAÜ yerleşkesinde 4 bin 400'den fazla öğrenciyi barındıran 12 yurt kompleksi bulunuyor. Yurtlara yerleştirilmede yeni kayıt yaptıran öğrencilere öncelik tanınıyor. Öğrenciler için Gazimağusa'da daire, ev, yada özel yurtlarda oda tutmak da olanaklı. Kent merkezi ile DAÜ yerleşkesi arasında sık ve düzenli ulaşım olanakları da bulunuyor.

* DAÜ öğrencilerinin, Gazimağusa şehri ve/veya çevresinde makul kira bedelleri ile konut ihtiyaçlarının giderilmesi için, DAÜ, Gazimağusa şehri konut ve işyeri sahiplerinin oluşturduğu dernekle öğrencilerine makul fiyatlarda daire kiralamalarına imkan verilecek.Ayrıca üniversiteye kayıt yaptıran her öğrenciye sağlık sigortası yapılıyor. Bu sigorta ile her türlü temel sağlık hizmetlerinden öğrenciler KKTC’de bulundukları süre boyunca KKTC Sağlık Bakanlığı’na bağlı sağlık kurumlarında ücretsiz olarak faydalanabiliyor.

LİSANS PROGRAMLARI-4 Yıllık
EĞİTİM FAKÜLTESİ
Eğitim Bilimleri
Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği (SAY-1)

Fen Bilgisi Öğretmenliği (SAY-2) *

İlköğretim Matematik

Öğretmenliği (SAY-2) *

İngilizce Öğretmenliği-ELT (DİL)

Matematik Öğretmenliği *** (SAY-2) *

Okul Öncesi Öğretmenliği (EA-1) *

Rehberlik ve Psikolojik

Danışmanlık (EA-2)

Sınıf Öğretmenliği (EA-2) *

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği* (SÖZ-2)

Türk Dili ve Edebiyatı

Öğretmenliği (SÖZ-2)

Türkçe Öğretmenliği (SÖZ-2)

Müzik Öğretmenliği (Özel Yetenek) *

FEN VE EDEBİYAT FAKÜLTESİ

Arkeoloji ve Sanat Tarihi (SÖZ-2)

İngiliz Dili ve Edebiyatı (DİL)

Mütercim-Tercümanlık

(İngilizce) (DİL)

Psikoloji (EA-2)

Tarih (SÖZ-2)

Türk Dili ve Edebiyatı (SÖZ-2)

Uygulamalı Matematik ve

Bilgisayar (SAY-2)

Müzik (Özel Yetenek)

HUKUK FAKÜLTESİ

Hukuk Fakültesi (EA-2)

İLETİŞİM FAKÜLTESİ

Gazetecilik (SÖZ-2)

Halkla İlişkiler ve Reklamcılık (SÖZ-2)

Radyo, Sinema ve Televizyon (SÖZ-2)

Görsel Sanatlar ve Görsel İletişim Tasarımı (Özel Yetenek)

İŞLETME VE EKONOMİ FAKÜLTESİ

Avrupa Birliği İlişkileri (EA-2)

Bankacılık ve Finans (EA-2)

Ekonometri (EA-2)

Ekonomi (EA-2)

İnsan Kaynakları Yönetimi (EA-2)

İşletme (EA-2)

Kamu Yönetimi (EA-2)

Siyaset Bilimi (EA-2)

Pazarlama Yönetimi (EA-2)

Uluslararası Finans (EA-2)

Uluslararası İlişkiler (EA-2)

Uluslararası Ticaret ve

İşletmecilik (EA-2)

Yönetim Bilişim Sistemleri (EA-2)

MİMARLIK FAKÜLTESİ

Endüstri Ürünleri Tasarımı (SAY-2)

Mimarlık (SAY-2)

İç Mimarlık (Özel Yetenek)

MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ

Bilgisayar Mühendisliği (SAY-2 )

Bilişim Sistemleri Mühendisliği (SAY-2 )

Elektrik-Elektronik Mühendisliği (SAY-2 )

Endüstri Mühendisliği (SAY-2)

İnşaat Mühendisliği (SAY-2 )

Makine Mühendisliği (SAY-2)


LİSANS PROGRAMLARI-2 Yıllık

BİLGİSAYAR VE TEKNOLOJİ YÜKSEKOKULU

Bilgi Teknolojileri (SAY-1)

TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU

Turizm ve Otel İşletmeciliği (EA-1)

Rekreasyon (Özel Yetenek)

ÖNLİSANS PROGRAMLARI -2 Yıllık

BİLGİSAYAR VE TEKNOLOJİ YÜKSEKOKULU

Bilgisayar Destekli Teknik Çizim* (SAY-1)

Bilgisayar Programcılığı (SAY-1)

Büro Yönetimi* (SÖZ-1)

Elektrik-Elektronik Teknikerliği* (SAY-1)

İnşaat Teknolojisi* (SAY-1)

Bilgisayar Destekli Muhasebe (EA-1) *

TURİZM VE OTELCİLİK YÜKSEKOKULU

Turizm ve Otelcilik (EA-1)

* Eğitim Dili Türkçedir.

*** Öğrenim Süresi 5 Yıldır.

İLETİŞİM
DOĞU AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Salamis Yolu, Gazimağusa-KKTC

Tel: 0 (392) 630 11 11

Faks: 0 (392) 630 29 29

www.dau.edu.tr

http://www.dau.edu.tr

info@emu.edu.tr

TÜRKİYE’Kİ İRTİBAT VE KAYIT BÜROLARI
ADANA
Güzelyalı Mahallesi 100. Sokak Alize Apartmanı, No:9 Kat:1, D:1 (01170)

Seyhan 3645 Tel: 0 (322) 232 79 11 - 232 79 12 Faks: 0 (322) 232 79 00

E-posta: dau.adana@emu.edu.tr

ANKARA
Atatürk Bulvarı Katip Çelebi Sokak No:1, D:3, (06680) Kavaklıdere

Tel: 0 (312) 427 72 25 - 427 18 39

Faks: 0 (312) 426 16 63

E-posta: dau.ankara@emu.edu.tr

ANTALYA
Bahçelievler Mah. Konyaaltı Cad. Akdeniz Apt. Kat:3 D:10

Tel: 0 (242) 244 13 27 - 248 60 65

Faks: 0 (242) 244 13 28

E-posta: dau.antalya@emu.edu.tr

BURSA
Çekirge Caddesi H. Keren Apartmanı No:35, Kat:2, Daire:6

Tel: 0 (224) 222 08 80 - 222 48 15

Faks: 0 (224) 222 42 84

E-posta: dau.bursa@emu.edu.tr

DİYARBAKIR
Ekinciler Cad. Merve Apt. No:31 Kat: 1 D.2 (21100) Tel: 0 (412) 228 61 58

Faks: 0 (412) 228 79 04

E-posta: dau.diyarbakir@emu.edu.tr

İSTANBUL
Bağdat Caddesi Nusret Bey Apt. No:147/8 Feneryolu-Kadıköy

Tel: 0 (216) 550 09 00 - 550 09 01-02

Faks: 0 (216) 550 14 10

E-posta: dau.istanbul@emu.edu.tr

İZMİR
Plevne Bulvarı Beşerler Apartmanı. No:1 Kat:2 / Daire:3 Alsancak

Tel: 0 (232) 464 44 75

Faks: 0 (232) 464 41 61

E-posta: dau.izmir@emu.edu.tr

MALATYA
Farhadiye Mah. Atatürk Cad. Acar İşmerkezi TEB Üstü No:3 Kat:1 Daire:4

Tel: 0 (422) 323 09 16

Faks: 0 (422) 323 10 42

E-posta: dau.malatya@emu.edu.tr

TRABZON
Kahramanmaraş Caddesi Murtezaoğlu İşhanı Kat: 2

Tel: 0 (462) 323 02 69

Faks: 0 (462) 323 15 39

E-posta: dau.trabzon@emu.edu.tr

Haberin Devamı