Gazete Vatan Logo

‘Ateş Kartalı’ iş başında!

Babasının ‘Ateş Kartalı’ lakabını taktığı Burcu Dinçer Türkiye’nin ilk kadın yangın söndürme helikopteri pilotu oldu...

‘Ateş Kartalı’ iş başında!

Anadolu Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Ankara’da sivil havacılık okulunda 2,5 yıl eğitim alıp pilot olan Burcu Dinçer, bir süre özel bir havayolu şirketinde çalıştıktan sonra yangın söndürme helikopteri pilotu olarak Orman Bakanlığı bünyesinde Antalya’da göreve başladı.

Kentteki birçok yangına arkadaşlarıyla havadan müdahale eden Dinçer, nasıl pilot olduğunu anlattı: “Çocukluğum Esenboğa Havalimanı’na yakın bir evde geçti. Pencereden inip kalkan uçakları seyrederek büyüdüm. Aileme ‘Bir gün ben de pilot olacağım’ dedim. Ve amacıma ulaştım. Çok mutluyum.”

Uçuşun kendisi için bir tutku olduğunu söyleyen Dinçer, sözlerine şöyle devam etti: İlk uçuşumu planör ile yaptım. Kanatlarım takılmış gibi hissettim. Bu gerçekten kutsal bir görev. Bir doktorun hastayı kurtardığında verdiği bir mutluluk vardır. Biz de aynı duyguyu yaşıyoruz. Ormanlar bizim çocuklarımız. Nefes kaynağımız. Onlar olmadan nefes alamayız. Vatandaşlardan küçük bir duman dahi görseler Alo 177’yi arayarak ihbarda bulunmalarını istiyoruz. Alevler bir anda büyüyebiliyor. Bize ne kadar erken ihbar gelirse yangını o kadar çabuk söndürebiliriz.

Haberin Devamı