Gazete Vatan Logo

'Askerliğimi yapacağım'

Kılıçdaroğlu'nun G. Kore'de doktora yapan oğlu Kerem Kılıçdaroğlu'ndan açıklama geldi

Bedelli askerlikten yararlanıp yararlanmayacağı kamuoyunda tartışılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, oğlu Kerem Kılıçdaroğlu, “Gidip askerliğimi yapacağım” dedi.

HABERTÜRK, Güney Kore’de siyaset bilimi okuyan Kerem Kılıçdaroğlu’na ulaştı. Kerem Kılıçdaroğlu, kendisiyle ilgili haberleri internetten okuduğunu belirterek, “Türkiye’nin bu kadar sorunu varken benim bedelli askerlikten faydalanıp faydalanmayacağımın tartışılması beni üzdü. Birçok şey yanlış yazılıp, çizildi” dedi.

‘BENİM KARARIM’

5 Haziran 1983 doğumlu olan Kerem Kılıçdaroğlu, yaşının bedelli için tutmadığını, ancak yaşı tutsa bile yasadan faydalanmamaya çok önceden karar verdiğini belirterek, “Ne dövizli askerlik, ne de bedelli askerlik yapmak gibi bir düşüncem var. Okul bitince gidip, kısa dönem askerliğimi yapmak istiyorum. Bu kararı bedelli askerlik yasası gündeme
gelmeden önce almıştım” dedi.

Babasının “yasadan faydalanmayacağını bildiği için o açıklamayı yaptığı” şeklindeki eleştirilere üzüldüğünü ifade eden Kerem Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Babam orada, yasal olarak imkânım olsa da bedelliden faydalanmayacağımı vurgulamak istedi. Benim düşüncem de aynı yönde. Babamla daha önce konuştum. Bu konuda bana en ufak bir telkini olmadı. Babam tutup da kendi başına bir açıklama yapmadı. Benimle konuştuktan sonra o açıklamayı yaptı. Bunu bilmeyenlerden eleştiri gelebilir. Ama bu böyle. Sizin aracılığınızla bunu söylemiş olayım, bu benim kendi tercihim.”

BABASI NE DEMİŞTİ?

Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin “Oğlunuz Kerem de 1982 doğumlu diye biliyoruz. Yararlanacak mı bedelliden, var mı böyle bir düşünceniz?” sorusu üzerine, “Hayır yararlanmayacak. Onun askere gitmesini istiyorum” demişti.

SİYASET BİLİMİ ALANINDA DOKTORA YAPIYOR

5 Haziran 1983 doğumlu olan Kerem Kılıçdaroğlu, CHP liderinin üç çocuğundan en küçüğü. Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünden mezun olduktan sonra, ODTÜ Uluslararası İlişkiler’de master yapan ve amacının akademisyenlik olduğunu söyleyen Kerem Kılıçdaroğlu, Güney Kore’de siyaset bilimi alanında doktora yapıyor.

Müziğe düşkünlüğüyle bilinen oğul Kılıçdaroğlu, Güney Kore’ye gitmeden önce Sert Sessiz Rock Grubu’nun bateristliğini yapıyordu.

‘TÜRKİYE’Yİ ÖZLÜYORUM’

Güney Kore’de siyaset bilimi okuduğunu ve 3 yıl daha kalacağını belirten Kerem Kılıçdaroğlu, “Türkiye’yi özlüyorum. Güney Kore’deyim burada da yaşam güzel. Ama insan sonuçta ister istemez ülkesini özlüyor” dedi.

Haberin Devamı