Gazete Vatan Logo

'Aldatıldım' dedi, cinnet geçirdi

Konyalı işçi genç, kendisini aldattığını düşündüğü üniversiteli sevgilisi, anne ve babasını av tüfeğiyle vurdu

KONYA’da bir fabrikada işçi olarak çalışan 29 yaşındaki Kuvvet Köse, aldattığını düşündüğü üniversite öğrencisi kız arkadaşı 22 yaşındaki Emine Kurt ile babası Fikret Kurt (47) ve annesi Nuray Kurt’u (44) av tüfeğiyle yaraladı.
3'üncü Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir fabrikada işçi olarak çalışan Kuvvet Köse, dün akşam saat 20.00 sıralarında kendisini aldattığını düşündüğü Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi kız arkadaşı Emine Kurt’u sokak ortasında dövdü. Genç kız, polise başvurup durumu Mersin’de yaşayan ailesine anlattı. Baba Fikret Kurt ile anne Nuray Kurt, bugün Konya’ya geldi. Kızları ile birlikte bugün akşam saatlerinde Bosna-Hersek Mahallesi’nde yürüyüş yapan aile, birden karşılarına çıkan Kuvvet Köse ile tartıştı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşkesi üzerine çılgın sevgili Köse, yanında getirdiği av tüfeğiyle Emine Kurt ile baba 47 yaşındaki Fikret ve eşi 44 yaşındaki Nuray Kurt'a ateş etti.
Üniversite öğrencisi Kurt, boyun ve çenesine anne ve babası ise vücudunun çeşitli yerlerine isebet eden saçmalarla yaralandı. Saldırgan Köse tüfekle olay yerinden kaçarken, yaralı Kurt ailesi Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.
Kısa süarede olay yerine gelen polis, zanlı Kuvvet Köse'yi yakındaki bir basketbol sahasında kıstırdı. Elinde pompalı tüfek bulunan Köse, polisin uyarısına rağmen teslim olmayınca bölgeye takviye ekipler sevkedildi. Polis, çevre güvenliği alırken, Köse, Asayiş Şube Müdürü Ercan Taştekin’e güvendiğini ve kendisine yalan söylemeyeceğini belirterek, olay yerine gelmesini istedi. Olay yerine gelen Taştekin, Köse'den teslim olmasını istedi. Bu sırada silahı kendi boğazına dayayan Köse, “Sevdiğim kızdı, bunu bana nasıl yapar' diyerek Emine Kurt'nin sağlık durumunu sordu. Çevredeki polislerden yaralı kızın durumunun iyi olduğunu öğrenen Teştekin, Köse’ye bilgi verdi. Bunun üzerine saldırgan, elindeki silahı bırakarak teslim oldu.
Sağlık durumu iye olan baba Fikret Kurt'nun verdiği ilk ifadesinde Köse’nin kızını rahatsız ettiğini, bu nedenle kavga ettiklerini söylediği öğrenildi.

Haberin Devamı