Gazete Vatan Logo

‘Ak Saray’ı ODTÜ’ye vereceğiz’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Atatürk Orman Çifliği’nde yapılan yeni Cumhurbaşkanlığı binasıyla ilgili “Biz oraya ODTÜ’ye vereceğiz. Orada eğitim yapılsın” dedi. Kılıçdaroğlu 29 Ekim resepsiyonuna katılmayacağını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önceki akşam CNN Türk’te canlı yayınlanan ‘Tarafsız Bölge’ programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu., Kılıçdaroğlu, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu için Sayın Cumhurbaşkanı’ndan davet aldınız mı? Gidecek misiniz Ak Saray’a?” sorusu üzerine şöyle dedi:
Resepsiyonda yok
“Hayır. Resepsiyonlara çok fazla ilgi göstermiyorum. İkincisi, biz Cumhurbaşkanı ile olan ilişkilerimizi çok resmi bir tonda tutacağız. O bir resepsiyon, özel bir davet. Özel davete icabet etmeyeceğiz. Çankaya’da da olsa gitmeyecektik.”
Cumhurbaşkanlığının yeni yerleşkesini protesto etmediklerini, kararın bununla ilgili olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Oraya harcanan paraya yazık günah. Bunca yoksulluk varken siz dünyanın parasını harcıyorsunuz, kendinize saray yapıyorsunuz. Bunlar iktidar olmadan önce ‘Ankara’da koca koca bakanlık binaları var, ne oluyor bu? Ülkede yoksulluk varken bu koca binalarda neler yapılıyor’ derlerdi. Şimdi geldiler, o binalar gecekondu gibi kaldı, daha kocaman binalar yaptılar” diye konuştu.
‘Orada eğitim yapılsın’
“Şimdi o binayı yaparlar, kendileri kullanırlar, bir sonraki seçimde bir başkası gelir o kullanır, kendi babalarının malı olmuyor” değerlendirmesi üzerine Kılıçdaroğlu, “Biz CHP olarak o binayı kullanmayacağız. ODTÜ’ye vereceğiz. Orada eğitim yapılsın. Türkiye’nin büyümesi ve gelişmesi önemli, binaların büyümesi değil” dedi.
‘Koşa koşa Apo’ya gittiler’
“ABDULLAH Öcalan’ın ev hapsine de asla izin vermeyiz” diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Türkiye kan gölüne dönüyor ve hükümet ne yapacağını bilmiyor. Hakkını teslim edelim, koşa koşa İmralı’ya, Apo’ya gittiler, ‘Olaylar boyumuzu aştı, ne olursun bizi bundan kurtar’ dediler. Öcalan talimatı verdi, olaylar olduğu gibi kesildi” diye konuştu.
‘12 Eylül gibi’
Kılıçdaroğlu, güvenlik reformunu da eleştirdi: “Büyük ölçüde Kenan Evren’in 12 Eylül’de getirdiği düzenlemelerle üç aşağı, beş yukarı aynı. Sen önce o okulu yakanı yakala, adalete teslim et, bir görelim. Acizliğini ‘Yeni yasalar çıkarırım’ diyerek geçiştirmeye çalışıyor. Dükkandan ekmek çalan çocuğu buluyorlar, meydanda Atatürk heykelini yakanı yakalayamıyorlar.”
‘Davutoğlu haklıydı’
Kılıçdaroğlu, Başbakan seçilen Davutoğlu’nun kendisine yönelik bir eleştirisinin doğru olduğunu
dile getirerek, “(Ben seçildim. Kılıçdaroğlu beni kutlamadı) diye. Doğrudur. Çünkü haklı bir eleştiriydi. Seçildikten sonra Davutoğlu sürekli eziliyor, sürekli baskı altına alınıyor. Samimi olarak söylemek istiyorum, Başbakanlık koltuğu boş aslında şu anda” dedi.

Haberin Devamı