Gazete Vatan Logo
Magazin 'Ajda ve Tarkan’dan 40 bin TL alacağız'

'Ajda ve Tarkan’dan 40 bin TL alacağız'

K.K.T.C’de sahne alacak sanatçılardan vergi alınacağını açıklayan Maliye Bakanı Ersin Tatar, uygulamayı bu bayram başlatıyor

KKTC Maliye Bakanlığı Türkiye’den gelen sanatçıların KKTC’de vereceği bayram konserlerinde elde edecekleri gelirlerden yüzde 10 vergi alınacak uygulamasını başlatacağı bildirildi. VATAN’a konuşan KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar,” Türkiye’den ülkemize gelen sanatçılardan yüzde 10 vergi alınacak. Lütfen her sanatçı bu konuda doğru beyanat versin” dedi. Tatar, KKTC Maliye Bakanlığı tarafından kurulacak olan birimlerin denetleyici görevinde bulunacağını ifade ederek, “Kurduğumuz ekip, sanatçıların menajerlerini sürekli olarak takipçisi olacak” diye konuştu.

Bakan Tatar, yaptığı açıklamada uygulamanın Ramazan Bayramı’nda başlayacağını kaydetti. Tatar, söz konusu sanatçılardan vergi alma konusunda Türkiye Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüklerini ve gerekenin yapılacağı konusunda anlaştıklarını da sözlerine ekledi. Bakan Tatar, sanatçıları doğru beyan verme konusunda uyardıklarını söyledi. KKTC Maliye Bakanlığı’na bağlı ekiplerin Türkiye’den gelecek olan sanatçıların menajerlerinin peşinde olacak. Tatar, Ramazan Bayram’da Cratos Premium Otel’de sahne alacak olan ünlülerden Ajda Pekkan ve Tarkan’ın 40 bin TL vergi vereceğini kaydetti. Tarkan ve Pekkan’ın bayramda 400 bin TL kazanacağı öne sürülmüştü.

Kimler geliyor?

KKTC’ye Ramazan Bayramı nedeniyle düzenlenen eğlence programlarında süper star Ajda Pekkan, ünlü pop sanatçısı Tarkan, Serdar Ortaç, Ebru Gündeş, Kenan Doğulu Özcan Deniz Candan Erçetin Volkan Konak, Ziynet Sali Ebru Aydın, geliyor.

Haberin Devamı