Gazete Vatan Logo

"Ailemiz Cumhuriyet’le yaşıt "

Amram Ailesi, 1990’lı yıllarda Perma Sharp ve Permatik markalarını dünya devi Gilette’e sattı

Intergum şirketini Cadbury Schwpeppes’e satan Amram Ailesi, kamuoyunda fazla tanınmayan bir aile. Ancak sanayicilik kökenleri Cumhuriyet’in kuruluşuna kadar dayanıyor. Aile, deri ve plastik mamulleri, şekerleme ve traş bıçağı gibi alanlarda yaptığı yatırımlarla öne çıkıyor. Aile, Türkiye’nin en eski traş bıçağı markalarından Permatik ve Perma Sharp’ın da sahibiydi. Amram Ailesi, 1991 yılında Kromatik şirketiyle birlikte bu markalarını dünya devi Gillette’e sattı. Şekerleme ve sakız sektöründe duayenlerden sayılan Jak Amram, Ülker’in kurucusu Sabri Ülker ile birlikte 2001 yılında Şekerli Mamül Sanayicileri Derneği’nden onur kurulu üyeliği belgesi aldı.

Köklü sanayiciyiz

Şirketin ikinci kuşak yöneticisi olan Jak Amram’ın oğlu Leon Amram, kendi şirketlerinin yanısıra Meziz markasıyla tanınan hazır salata ile mezeleri üreten ve Migros, Carrefour, Metro, Real, Sodexho gibi zincirlere ürün veren Artemis Gıda’nın sahibi.

Robert College’in ardından Yale Üniversitesi’nde ekonomi okuyan Amram, okulun ardından Procter&Gamble Fransa’da marka asistanı olarak çalıştı.

Satış işleminden sonra görüşlerini sorduğumuz Leon Amram, işlemle ilgili Cadbury’nin açıklamasına ekleyeceği ekstra bir bir bilgi olmadığını söyledi. Ailesinin kamuoyunda fazla tanınmadığını hatırlattığımız Amram, “A mram Ailesi, Cumhuriyet’in kuruluşundan beri değişik sanayi konularında (deri mamulleri, plastik mamulleri, traş bıçağı) faaliyet gösterdi. Intergum A.Ş.’nin, Cadbury Schweppes firmasının açıklamaları haricinde ilave edebileceği bir bilgi yoktur. Firmamız Intergum, çalışanlarımız ve markalarımız faaliyetlerine her zamanki gibi devam etmektedir” diye konuştu.

Haberin Devamı