Gazete Vatan Logo

‘Adaylığına olumlu bakmıyorum’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın milletvekili adaylığı için “Olumlu bakmıyorum. Bunu sayın Başbakana da söyledim” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney Amerika ziyareti öncesinde Atatürk Havalimanı’nda, MİT Müsteşarı Hakan Fidan’la ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Bir gazeteci Erdoğan’a, Fidan’ın AK Parti’den milletvekili adayı olmasına kendisinin karşı çıktığı ancak Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ısrar edilmesiyle ikna olduğu yönündeki iddiayı hatırlattı. Bunun üzerine Erdoğan şunları söyledi:

‘Açık ve net’

“Değerlendirmelerin hiçbirini kabul etmek mümkün değil. Sayın Fidan’ın adaylığına olumlu bakıyor muyum sorusunu, açık sözlüyüm ben bunu da açık sözlü olarak değerlendirmek isterim. Ben adaylığına olumlu bakmıyorum. Bunu çok açık, net söyleyeyim. Bunu Sayın Başbakan’a da söyledim. Daha önce de söylediğim gibi yani adaylığını kabul etmek veya onu aday olarak göstermek o Sayın Başbakan’ın takdiridir, ona da benim karışma yetkim yok, böyle bir hakkım da yok.”

‘Herkes aday olabilir’

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet partilerinin Fidan’ın adaylığına gösterdiği tepkiler için ise şöyle konuştu: “Tabi muhalefetin yani MİT’in başında olan bir kişinin milletvekili olup olamayacağına dair takdirini de doğru bulmuyorum. O da ayrı bir yanlıştır. Her memurun nasıl belli bir süre içinde istifa edip aday olma yetkisi varsa MİT’in başındaki bir insan da istifasını yapar, eğer parti kendisini aday gösterirse aday olur. Bu yargı için de geçerlidir. Güvenlik teşkilatı için de geçerlidir. Hiçbir devlet aygıtı içinde olan kurumda çalışanlara böyle bir yasak yoktur. Hepsi, usulü içinde istifa eder ve bu istifasından sonra da eğer o siyasi parti kendisini aday gösteriyorsa aday olabilir. Olay budur.”