Gazete Vatan Logo

‘ABD yargısı tamamen siyasetin güdümünde’

Fetullah Gülen’le ilgili ABD’ye TIR’larca belge gönderildiğini söyleyen Yargıtay Başkanı Cirit, “Tamamen siyasetin güdümünde ve etkisinde bir yargı var orada” dedi

‘ABD yargısı tamamen siyasetin güdümünde’

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Yargıtay ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından Bolu’nun Abant ilçesinde bulunan bir otelde “Orman Ceza Hukuku” sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda konuşan Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, 2. Dünya Savaşı’ndan sonra başlayan kurulu dünya düzeninin iyi işlemediğine vurgu yaparak, Türkiye’nin, iyi işlemeyen bu kurulu dünya düzenine karşı adalet haykıran bir devlet olduğunu ifade etti. Cirit, Türkiye’deki yargı bağımsızlığının, olmayan olgular varmış gibi gösterilerek eleştirildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:

‘Helikopteri iade ediyor...’

Bu eleştirilerden sonra hücumlar başlıyor. Yok böyle bir şey. Yok da ispat etmek oldukça zor. Bilindiği gibi 15 Temmuz yıkıcı darbe girişiminin faili nerede yaşıyor? ABD’de yaşıyor. Biz onlara tırlarca belge gönderdik. Hani yargı bağımsız diyorlar ya yargı siyasetten arınmış değil orada. Tamamen siyasetin güdümünde ve etkisinde bir yargı var orada. Yoksa burada Türkiye mahkemeleri tarafından terör örgütü olarak tanınan en son merci olan Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından da tasdik edilen bir olayda, bu terör başı, terörist başı 250 şehidimizin 2 bin 500’e yakın yaralımızın olduğu, gazimizin olduğu, suçüstü hali olan bir meselede sen örgüt başını buraya göndermiyorsan bana boşu boşuna yargı bağımsızlığını anlatmasın. Avrupa da anlatmasın. Çekya meselesi. Yunanistan meselesi. Burada darbe yapıyor sivil vatandaşları öldürüyor. Ondan sonra gidiyor sınırın öbür tarafına geçiyor. İade et diyoruz. Helikopter var, helikopterle beraber geldi. Helikopteri iade ediyor, adamı iade etmiyor.

Haberin Devamı

Çekya’ya tepki

Çekya’nın terör örgütü PYD/PKK’nın eski eş başkanı Salih Müslim’i iade etmemesinin oradaki yargı bağımsızlığının da siyasetin güdümünde olduğunun en büyük ispatı olduğunu söyleyen Cirit, “Çekya gibi küçük bir devlet. Küçücük bir devlet iade etmem diyor. Bu adam, adam öldürdü. Ankara gar saldırısını yaptı. Reyhanlı saldırısını yaptı. Bunun faili olarak aranmakta. Bu konuda tereddüt mü var, bir şey mi var? ‘Çekya mahkemesi siyasetten bağımsız’. Boşu boşuna anlatmasınlar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı