Gazete Vatan Logo

‘7 Haziran ders ve ibret meselesi olacak’

‘7 Haziran ders ve ibret meselesi olacak’

Başkanlık sisteminin zorunluluk haline geldiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Saldırdıkları, düşmanlık besledikleri Tayyip Erdoğan değil. Bizatihi milletin ta kendisidir. 7 Haziran seçimlerinin herkes için bir ders bir ibret meselesi olacağına inanıyorum” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Sakarya’da toplu açılış törenine katıldı ve halka hitap etti. Başkanlık sistemine geçilmesi gerektiğini yineleyen Erdoğan, özetle şöyle konuştu:
‘Engeller çıkaracaklar’
“Sakarya daima bizim yanımızdaydı. Sakarya’nın yeni Türkiye’nin inşasında ülkeye ve tüm coğrafyaya gerekli mesajı vereceğini biliyorum. Bugün birileri başkanlık sistemine karşılarsa, parlamentoya giremeyeceklerini biliyorlar. Yeni Türkiye yolunda önümüze pek çok engeller çıkaracaklar.”
‘Bu yol iktidara çıkmaz’
“Saldırdıkları, düşmanlık besledikleri Tayyip Erdoğan değil. Bizatihi milletin ta kendisidir. Siz onların demokrasi, özgürlükleri, insan haklarını ağızlarından düşürmediklerine bakmayın. Onların demokrasiden anladıkları sadece kendilerinin iktidarda olabilmesidir. Onların, insan haklarından anladıkları herkesin kendi çizdiği sınırları içerisinde kalmasıdır. Dünyada milletimiz aleyhine ne yapılıyorsa hemen ona sarılıyorlar. Bu yol millete çıkmaz. Bu yol milletin desteğini alarak iktidara çıkmaz. Bu yol ancak uçuruma çıkar. Hiç uzağa gitmeye gerek yok. 7 Haziran seçimlerinin herkes için bir ders bir ibret meselesi olacağına inanıyorum. Milletimiz kendi safında duranlarla, kendi karşısında duranları görecektir. Türkiye 7 Haziranda önümüzdeki 4 yılda yönetecek kadroyu seçmekle kalmayacak.
‘Zorunluluk oldu’
“Ülkemizde 10 Ağustos 2014 tarihi itibariyle mevcut sistem bekleme odasına alındı. Şimdi yeni döneme geçişin sancılarını yaşıyoruz. Her kutlu doğum, sancılı olur. Yeni Türkiye’nin inşasında bu şekilde oluyor. Yeni başkanlık sistemi zorunluluk haline dönüştü. Şahidi benim. 12 yılı bulan başbakanlık döneminde yaşadıklarım bunu bana söylüyor.”
TÜSİAD BAŞKANINA YANIT VERDİ: Bunlar haddini bilmiyor
Cumhurbaşkanı dün TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes’ın ekonominin gidişatına yönelik açıklamalarına cevap verdi. Erdoğan, “Bunlarda insaf yok. Sermayeleri 1’e 5 katladı şımarıklığı içinde bunları yapıyorlar” diye konuştu. Cumhurbaşkanı TÜSİAD’ı şu sözlerle eleştirdi: Seçime 31 parti katılıyor. Nasıl oluyor da diktatör oluyoruz. Eski Türkiye’nin neyi daha iyiydi Allah aşkına. 10 senede bir darbe olan bir Türkiye. 16 aylık hükümetlerle yönetildik. Çıkmış, bugün bir gazetede gördüm sanayici ve iş adamlarının toplandığı sivil toplum örgütünün yeni başkanı, al birini vur ötekine, şu andaki hükümetin attığı adımları bir geri gidiş olarak akla hayalete gelmeyecek şekilde yorumluyor. Bunlar haddini bilmiyor. Bu tür STK’lar şunu bilmeli bu ülkenin huzuruna mutluluğunu değil birliğine beraberliğine dinamit atarsınız.

Haberin Devamı