Gazete Vatan Logo

‘49 parça mücevherin bedeli 600 bin lira’

Garipoğlu ailesinin, ödeyeceği tazminat için mücevherlerine iki kez değerlendirme yapıldı. İtiraz üzerine dün yapılan üçüncü incelemede 49 parça ziynet eşyası ve 5 külçe altına 600 bin TL değer biçildi.

Cem Garipoğlu, annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve babası Nida Garipoğlu’nun Münevver Karabulut’un ailesine ödemelerine hükmedilen 1 milyon 287 bin TL’lik tazminat, iki aile arasında ikinci bir hukuk savaşı çıkarttı. Karabulut ailesi, Garipoğlu ailesinin mallarına tedbir koydu. Tülay Makbule Garipoğlu’nun babasından kalan Niğde’deki tarlalar, iki otomobili, mücevherleri ve Nida Garipoğlu’nun Arnavutköy’deki arsasına satılamaz kaydı konuldu. Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir 1 milyon 287 bin TL’lik tazminatın tahsili için icraya başvurdu. Garipoğlu ailesi 110 bin TL harç ödeyip kararı temyiz etti ve icranın durdurulmasını talep etti.

Karabulut ailesinin avukatı bunun üzerine Tülay Makbule Garipoğlu’nun banka kasasından çıkan 49 parça mücevherine kıymet takdiri yapılmasını istedi. Küçükçekmece 1. İcra Hukuk Mahkemesi bir bilirkişi aracılığıyla mücevherlerin tümüne 530 bin TL’lik değer biçti.

Saatime az değer biçildi

Garipoğlu ailesi buna itiraz etti. Tülay Garipoğlu 6 bin 250 TL’lik saatinin faturasını mahkemeye sunarak, “Saate biçilen değer sadece 500 TL. Diğer mücevherlere de eksik bedel biçilmiştir” dedi. Tülay Garipoğlu’nun mücevherlerine yeniden tespit yapılması kararlaştırıldı. İkinci tespitte de bu kez 542 bin TL değer biçildi. Bunu da az bulan Garipoğlu ailesinin itirazı üzerine dün 3. kez tespit yapıldı. Bu kez İstanbul Borsası kıymetli madenler ve taşlar uzmanı iki bilirkişi dün bir banka kasasındaki mücevherleri inceledi. 4.5 saatlik inceleme sonucunda kasada bulunan 5 külçe altın ve 49 parça ziynet eşyasına yaklaşık 600 bin TL değer biçildi.

Haberin Devamı