Gazete Vatan Logo
Magazin ‘17 yıldır dulum’

‘17 yıldır dulum’

‘17 yıldır dulum’

Almanya Nürnberg’te devam eden 20’nci Türk-Alman Film Festivali’nde onur ödülü alan Şener Şen seyircilerin “Ailesinize ait bir bilgimiz yok, eşinizi çocuklarını hiç görmedik” sözlerine şu yanıtı verdi: “17 yıldır dulum, 1 çocuğum var. Bir kızım var. Bitti.”

Ustalardan Nürnberg çıkışı!

Nürnberg’deki Türk-Alman Film Festivali’nde konuşan Uğur Yücel, “Türkiye’de gişe filmleri ortalamanın altında zekaya hitap ediyor” dedi.

Almanya’nın Nürnberg kentinde devam eden 20’nci Türk-Alman Film Festivali kapsamında onur ödülü alan ünlü aktör Şener Şen ile Uğur Yücel festivalin ikinci gününde gösterilen “Muhsin Bey“ filminin ardından seyirci ile buluştu. Uğur Yücel konuşmasında “İnsanlar artık sinemaya giden filmin afişine bakarak ‘cebimdeki 7 lirayı hangi filme versem’ diyor. Bakıyor komedi var, neşeli vakit geçirmek için o filme gidiyor. O zaman Türk halkı da komedi filmlerine rağbet ediyor” dedi. Yücel, “Türk sineması neden uluslararası alanda daha fazla ilerleyemiyor?”sorusuna ise “İnsanların seviyesi algılaması, yani her anlamda edebiyat okuması sanata bakışı, müzikalitesi ne yazık ki çok ortalamanın altında. Dolayısıyla gişe yapan filmler hep ortalamanın altında zekaya hitap eden işler. Dolayısıyla burada nitelikli, seyirci, biz bunları reddediyoruz bizim sinemamız gelsin diye bir talep yaratmıyor. Bunu yapan yazarları dürtmüyor bu tavır” diye yanıt verdi. Söyleşinin sonlarında Şener Şen de Uğur Yücel de ‘bir star gibi değil, normal insanlar gibi yaşadıklarını’ söyleyerek konuşmayı bitirdi.

Haberin Devamı

‘Türkiye ilerlerse sinema da ilerler’

Şener Şen, kendisine gelen “Sizi neden toplumsal içerikli olaylarda ve gösterilerde göremiyoruz?” sorusuna “Biri oyuncunun ödevi, yaptığı filmlere hayat görüşünü yansımaktır. Bilfiil politikanın içinde olma, siyasetin içinde olma başka bir alandır. Bunu da sadece eylem yapan, hayatta başka hiçbir şey yapmayan, güzel film sevdalısı olmayanlara bırakıyoruz. Benden bu kadar” diye cevap verdi. Şen, Hollywood’un kendine göre bir sistemi bulunduğuna işaret ederek, Türkiye ilerlerse Türk sineması da ilerler diye konuştu. Sanatta rakip olunmayacağının altını çizen usta oyuncu: “Mesela Kemal Sunal bir tanedir başkası olamaz. Yılmaz Güney bir tanedir başka olamaz” dedi.

Haberin Devamı

Onur konuğu Cem Yılmaz’ın esprileriyle güldürdüğü gecede Şener Şen’e onur ödülü verildi.