Gazete Vatan Logo
Magazin ''Dava düştü ama temizlenmediler''

''Dava düştü ama temizlenmediler''

İşadamlarına, mankenlere gizli kamera ve fotomontaj görüntülerle şantaj yapmakla suçlanan Adnan Oktar'ın yargılandığı davanın düşmesiyle ilgili, bir numaralı tanık Ebru Şimşek "Temizlenmediler" yorumunu yaptı

Kamuoyunda 'Adnan Hoca' olarak bilinen Adnan Oktar ve 35 sanığın yargılandığı "Adnan Hoca" davasının bir numaralı tanığı manken Ebru Şimşek'ti. Davacı 19 kişiden biri olan Şimşek, kendisine ilaç verildikten sonra kaydedilen çıplak görüntülerinin basına dağıtılması nedeniyle şikayetçi olmuştu. ' Şimşek, davanın zaman aşımından düşmesini "Suçlamadan kurtuldular ama beraat etmediler, temizlenmediler. Halk kimin ne olduğunu biliyor" diye değerlendirdi. Şimşek, 19 şikayetçiden sadece kendisi ve Fatih Altaylı'nın kaldığını hatırlatırken, sonuna ka dar davanın arkasında olduğu içiı huzurlu olduğunu belirtti.

"Apo kadar tehlikeli!"

Dava sürecinde kendisine devletten kimsenin sahip çıkmadığını belirten eski manken "Dönemin İçişleri Bakanı Saddettin Tantan, Adnan Oktar için, "Apo kadar tehlikeli" ifadesini kullandı ama beni bu tehlikeye karşı korumadılar. Bundan sonra aynı dava yine ortaya çıksa şikayetçi olmam" dedi.

Davadan vazgeçenler

"Adnan Hoca Davası"nda basın, siyaset ve podyum dünyasından 17 kişi şikayetini geri çekmişti. Bu isimler. Celal Adan, Mehmet Ağar, Ş.E., Tuğçe Doras, Seçkin Piriler, Banu Akıncıoğlu, Sabriye Akıncıoğlu, H. Can Akıncıoğlu, Okan Erdem Akıncıoğlu, İlhan Ulaş, Makfire Vanioğlu, Güzide Aydoğmuş, Selma Kıral, Kubilay Göktan, Kemal Orhun Fişek, Mustafa Tarık Binatlı ve Güngör Kurunç.

Haberin Devamı