Gazete Vatan Logo

Zeynep Doruk'un ilk albümü!

Zeynep Doruk, ilk albümü “Unutmasınlar”ı müzikseverlerin beğenisine sundu.

Zeynep Doruk'un ilk albümü!

Ajda Pekkan, Yalın ve Sertab Erener’in vokalistliğini yapan, Attila Özdemiroğlu’nun önderliğindeki İstanbul Gelişim Orkestrası’nda solist olarak yetişen, kusursuz yorumu ve performansıyla kendine hayran bırakan Zeynep Doruk, ilk albümü “Unutmasınlar”ı müzikseverlerin beğenisine sundu. Albümün sürprizi, Ajda Pekkan’ın stüdyoda seslendirdiği ancak hiçbir albümünde yer almayan, Fikret Şeneş’in sözlerini yazdığı “Kim Derse Ki” ve Doruk’un tarzının dışında yorumladığı “Deli Düş”. Mustafa Karahan prodüktörlüğünde ve Nevzat Yılmaz aranjörlüğünde tamamlanan albümde, Doruk’a ait beş şarkı yer alıyor. Albümün imaj fotoğraflarını ve ilk klip “Unutmasınlar Aşkım”ın yönetmenliğini Burak Ertaş üstlenirken, Zeynep Doruk, fotoğraf çekimlerinde Simay Bülbül tasarımı kostümlerle objektif karşısına geçti.
19 yaşından beri profesyonel olarak şarkı söyleyen Zeynep Doruk, kendi grubu ile Frankie İstanbul, Moda Deniz Kulübü, Les Ottomans-Jazz & More’da düzenli olarak sahne aldı; beş yıldır ve bu yaz da Elio Sedef’te sahne alıyor. İtalyan Lisesi'nde okurken çift diploma almaya hak kazandı ve Roma'da bulunan La Sapianza Üniversitesi’nde Müzik, Gösteri Sanatları ve Edebiyat eğitimi aldı. Türkiye'ye döndüğünde, müzik tutkusunu artık profesyonelliğe dönüştürmek için çabalamaya başladı ve Amerika'da kaydettiği demolarla İstanbul Gelişim Orkestrası'nın kapısını çaldı. Böylece 4 yıl sürecek solistlik macerası başladı. Bu yıllarda, tam bursla girdiği İstanbul Bilgi Üniversitesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi Bölümü'nden ikincilikle mezun oldu. “Hayat Bilgisi”, “Sessiz Gemiler”, “Seksenler” gibi dizilerde rol aldı, birçok reklam filminin jingle’larını seslendirdi.
Zeynep Doruk’un Stüdyo Arı’da kaydedilen ilk albümü “Unutmasınlar”da, davul Cengiz Tural, basgitar Eser Ünsalan, elektronik ve akustik gitar Gültekin Kaçar, klasik gitar Evrim Arslan, yaylılar İstanbul Strings tarafından çalındı. Albümün mix ve mastering’i Arıkan Sırakaya’ya ait. Vokallerde, Tuba Önal ve Sibel Gürsoy Genç yer alıyor. Yönetmenliğini Burak Ertaş, görüntü yönetmenliğini Ferit Çetinkaya’nın üstlendiği “Unutmasınlar Aşkım”ın klibi Şile’de çekildi. Çekimleri 16 saat süren klipte, Zeynep Doruk’a oyuncu Halil İbrahim eşlik etti.
Zeynep Doruk’un pop dünyasına merhaba dediği sekiz şarkıdan oluşan ilk albümü “Unutmasınlar” tüm dijital platformlarda yayında!

Haberin Devamı