Gazete Vatan Logo

Yılmazer hastaneye kelepçeli getirildi

Yılmazer hastaneye kelepçeli getirildi

Sarıyer Zekeriyaköy’deki evinde yapılan 12 saatlik aramanın ardından gözaltına alınan eski İstanbul Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi.

Hastenede sarece 5 dakika kalan Yılmazer, polisler eşliğinde Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Ali Fuat Yılmazer’in ellerinin kelepçeli olduğu dikkat çekti.

EVİNDE 12 SAAT ARAMA YAPILDI

KCK, Balyoz ve yolsuzluk soruşturmalarında görev alan Yılmazer’in evine sabahın erken saatlerinde polislerin geldiği belirtildi. Polisler yaklaşık 12 saat evde kaldı. Arama çalışmalarının tamamlanmasının ardından polisler Yılmazer'i gözaltına alarak evden ayrıldı.

BİRİ KELEPÇELİ, DİĞERİ KELEPÇESİZ 2 ZANLI DAHA SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli daha Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi.
Zanlılardan birinin kelepçeli, diğerinin ise kelepçesiz olduğu dikkat çekti. Şüphelilerden sakallı ve gözlüklü olan kişi, sağlık kontrolünden sonra ekip otosuna bindirilirken kameralara dönerek, "Allah’a şükür zalimlerin tarafında değiliz" dedi.

Haberin Devamı

GÖZALTI SAYISI 99’A YÜKSELDİ

"Casusluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmaları kapsamında gözaltına alınanların sayısı 99'a yükseldi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" ve "yasa dışı dinleme" soruşturmaları kapsamında haklarında yakalama ve gözaltı kararı çıkarttığı 115 emniyet görevlisinden 99'u gözaltına alındı.

Aralarında il emniyet müdür yardımcısı ve şube müdürlerinin de bulunduğu emniyet görevlileri, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesine götürüldü.

Sabah erken saatlerde başlayan operasyonun halen devam ettiği öğrenildi.