Gazete Vatan Logo

Yazdan sonra kıştan önce tatil

Sıcaklardan kurtulduk. Soğuklara da daha çok var. Belki de seyahate çıkmanın en güzel zamanı. Dağa mı çıkmak istersiniz yoksa adaya mı kaçmak? İsteyene milli park, isteyene göl... Kamping de mümkün, yürüyüş de keşif de...

Yazdan sonra kıştan önce tatil

Sapanca /Adapazarı

Pazar kahvaltıları şahane

Sonbahar renkleriyle çevrili göl herkesin ortak noktası olsa da, aslında Sapanca farklı tatil zevklerine hitap eden bir lokasyon. Göl çevresinde yürüyüş veya bisiklet turu yapmak akla gelen ilk seçeneklerden. Sapanca’nın orman ve göl manzaralı spa ve termal otelleri ise, şehre tamamen arınmış olarak dönmeye olanak tanıyor. Pazar kahvaltıları için birçok lezzetli mekan bulunuyor.

Abant / Bolu

10 kilometrelik eşsiz yürüyüş

Abant, sonbaharda sarı ve turuncu renklere bürünerek çok romantik bir görüntü sunuyor. Yürüyüş yapmak isterseniz, çevreyi ve civar yaylaları kapsayan parkuru kullanabilirsiniz. Bu rotada yürüyüş süresi yaklaşık üç saat, yürüyüş mesafesi ise 10 kilometre civarında. Ayrıca bisiklet turu yapabilir veya göl çevresinde, her görenin Abant’a gitmek isteyeceği muhteşem fotoğraflar çekebilirsiniz. Buraya günübirlik gelebileceğiniz gibi, konaklamalı bir tatil de tercih edebilirsiniz. Göl çevresinde yer alan eşsiz doğa manzarasına sahip Abant otellerinde kalmak keyif alacağınız bir deneyim olacak.

Haberin Devamı

Taraklı /Sakarya
Tarihi konaklar kasabası Tarihi yapıları muhafazada bir dünya markası değiliz ama Taraklı bir istisna. Kasabanın 100-300 yıllık konakları harika korunmuş. Oteller, pansiyonlar, evler Osmanlı mimarisini kanlı canlı yaşıyor. Arnavutkaldırımlı dar sokakları sizi bekliyor.
Bozcaada / Çanakkale
Sessiz ada
Sonbaharda en güzel zamanlarını yaşayan Bozcaada, yaz kalabalığından sıyrılmış ve sessizliğe bürünmüş haliyle romantik çiftlerin seçimi oluyor. Adadaki üzüm bağları ve etnik bağ evleri insanı masal diyarındaymış gibi hissettiriyor. Organik kahvaltıları, deniz ürünleri ve otlarıyla Bozcaada, eşsiz lezzetlere de ev sahipliği yapıyor. Polente Feneri ve rüzgar gülleri ise, günbatımını izlemek için mükemmel bir seçim.
Polonezköy / İstanbul
Önce yürüyüş sonra mangal
Polonezköy de güz aylarında farklı bir çekicilik kazanıyor. Sessiz bir hafta sonu isteyenlerin yoğun ilgi gösterdiği Polonzeköy’de birçok otel ve pansiyon bulunuyor. Nerede kalırsanız kalın Polonezköy’ü çevreleyen 4.8 kilometrelik yürüyüş parkurunu yürümeden dönmeyin. Orman içi aktiviteleri, ata binmek, ATV turları etkinliklerden sadece birkaçı. Yürüyüş sonrası mangal yapmayı ihmal etmeyin.
Yedigöller Milli Parkı /Bolu
Renklerin dansı
Sonbaharda Yedigöller bölgesi en güzel dönemini yaşıyor. Kızılağaç, meşe, kayın, ıhlamur, karaçam derken kendinizi doğanın sonsuz renkleri içinde bulacaksınız. Göl başlarında serin ve ferah havanın tadını bütün bir yıl unutamayacaksınız.
İğneada / Kırklareli
Longoz ormanları sizi bekliyor
Bulgaristan sınırındaki İğneada, Karadeniz kıyısında yer alıyor. İstanbul’dan 3 buçuk saatlik bir yolculukla ulaşılıyor. Subasar ormanlar, İğneada’nın ilk akla gelen ve korunması gereken doğal değeri. İçinden derelerin aktığı ormanda irili ufaklı göller de bulunuyor. İğneada longozunda birçok aktivite yapmak mümkün. Eğer çok yağmur yağmıyorsa, longoz içinde yürüyüşler yaparak sonbahar renklerinin keyfini çıkarabilirsiniz.
Kapadokya/Nevşehir
Balon turu çok keyifli
Sonbaharda muhteşem bir görünüme bürünen tatil rotalarından biri de Kapadokya. Kendine has dokusu ve büyüleyici bir atmosferi olan bölgeye geldiğinizde, ilk denemeniz gereken aktivite hiç şüphesiz balon turları. Sabahın serin vakitlerinde başlayan turlar, Anadolu coğrafyasını kuş bakışı olarak seyredebilmenize yardımcı oluyor. Ayrıca Kızılçukur’da kısa bir yürüyüş yapmak, Rum Mahallesi Sinasos’ta akşam yemeği yemek, tarihi taş evleri incelemek de yine Kapadokya gezisinin vazgeçilmez anlarından.

Haberin Devamı