Vodafone Smart Tab 10 fark yaratacak

bu da teknoloji...

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk operatör markalı tableti Vodafone Smart Tab 10’un tanıtımı geçtiğimiz hafta sonu moda, sanat, cemiyet, spor ve basın dünyasından birçok ünlü simanın katılımıyla Bolu Kartalkaya’da yapıldı. Vodafone böyle bir tanıtımı şehir dışında dağlık bir bölgede yaparak kapsama alanının ve Smart Tab 10’un internet kullanımının kalitesine vurgu yapıyordu. Kaya Palazzo Otel’de verilen davete katılan ünlülerin Vodafone’un yeni tabletine gösterdikleri yoğun ilgi gelecekteki Smart Tab 10’un popülaritesinin habercisi gibiydi.

Birçok teknolojik yeniliğe öncülük eden Vodafone’un tablet PC atağı aslında beni hiç şaşırtmadı. 2011 yılındaki akıllı telefon ve tablet PC satışlarının normal bilgisayar satışlarından fazla olduğunu göz önünde bulundurursak ve 2010 yılında 17 milyon civarında olan tablet satışlarının 2011 yılında 63 milyona çıktığını ve 2015’de 320 milyonu geçmesinin beklendiğini düşünürsek, Vodafone’un bu pazarda yer almaması aslında sürpriz olurdu. Vodafone Türkiye Yeni Müşteri Segmenti Direktörü Fatih Uysal, Vodafone Smart Tab 10’u ilk olarak gençlerin kullanımına sunmak istediklerini söyleyerek, "Ülkemiz nüfusunun yaklaşık yarısını oluşturan gençler internet kullanımında yüzde 87 gibi önemli bir oranla başı çekiyor. Araştırmalarımız ancak gençlerin yalnızca yüzde 27’sinin taşınabilir bir bilgisayarı ve sadece yüzde 0.9’unun tableti olduğunu gösteriyor. Vodafone Smart Tab 10 ile tüm gençleri geleceğin teknolojisi tablet ile buluşturmayı hedefliyoruz" diyor.

Favori filmlerinizi TV’ye aktarabilirsiniz

Vodafone Smart Tab 10’un kaliteli malzemelerden oluşmuş şık bir tasarımı var. 10 inç multi-touch özellikli ekranı “1280 X 800” piksel ve 16 milyon renk kapasitesinde ve parmak hareketlerine verdiği tepkiler oldukça iyi. Favori filmlerinizi yüksek kapasiteli “Smart Tab” ekranında izlemenin dışında HDMI/DLNA özelliği ile televizyonunuza aktarıp izleyebiliyorsunuz. Çift çekirdekli 1.2 GHZ işlemciye ve Android 3.2 (HoneyComb) işletim sistemine sahip olan Smart Tab 10’un menüleri arasında çok hızlı gezinti ve işlem yapılabiliyor. Android işletim sisteminin sağladığı 400 bin’in üzerinde uygulamadan yararlanmak mümkün. 16 GB dahili hafıza kapasitesi ile satılan ve MicroSD kart ile 16 GB ekstra kapasite ilave edilebilen Vodafone Smart Tab 10, ön ve arka olmak üzere 2 ve 5 MegaPixel sensörlü kameralara sahip. Asıl kullanım amacı olan mobil internet için gereken 3G ve Wi-Fi, Smart Tab 10 üzerinde standart olarak geliyor. Vodafone Smart Tab 10’da rakiplerinden farklı olarak Adobe Flash Player desteğinin olması başlı başına tüketicilerin cihazı tercih sebebi olacaktır.
Animasyon, ses ve müzik eklentileri de var
Vodofone Smart Tab 10’un üzerinde standart gelen uygulamalardan vRead ve Quickoffice Pro HD dikkati çekiyor. Vodafone’un geliştirdiği vRead çok fonksiyonlu dijital yayın okuma uygulaması ile favori dergi, gazete ve kitaplarınızı okumakla kalmayıp, ekstra resim, video, grafik, animasyon, ses ve müzik eklentileriyle farklı bir boyut yakalayacaksınız. Quickoffice Pro HD aplikasyonu ise Tablet bilgisayarlardaki Office dosyalarının uyum sorununa Vodafone Smart Tab 10’da çözüm oluyor. Quickoffice Pro HD aplikasyonu sayesinde Microsoft Word dosyalarını ve Excel dosyalarını açarak üzerinde değişiklik yapabileceksiniz, ayrıca Microsoft PowerPoint ve PDF dosyalarını da açabileceksiniz.
26 yaş altındaki gençlere günde 1 TL
“Herkese Mobil İnternet” sloganıyla piyasaya sürülen Vodafone Smart Tab 10, aylık 49 TL, 59 TL ve 69 TL’lik üç adet internet paketi sunuyor. Türkiye nüfusunun yarısını oluşturan 26 yaşın altındaki gençlere ise kampanyalı fiyat olan günde 1 TL uygulanacak. Bu paketlerden yararlanmak için 24 ay taahhüt vermek gerekecek. Vodafone, Smart Tab 10’u piyasaya sürerken tüketici sorunları iyi analiz ederek rakiplerinin eksiklerini görmüş ve düzeltmiş. Fiyat avantajının da eklenmesiyle Smart Tab 10’un tablet piyasasındaki payının yüksek olacağını hatta ilk 3’ü zorlayacağını tahmin ediyorum.

DİĞER YENİ YAZILAR