İstanbul’a Yeni Performans Merkezi: Mercedes - AMG Lounge

Müşterilerine AMG deneyimini yaşatmayı amaçlayan Mercedes AMG Lounge merkezini İstanbul Park’ta açtı.

Dünyanın farklı şehirlerinde Mercedes müşterilerine AMG deneyimini sunmak için oluşturulan AMG Lounge Konsepti’nin Türkiye ayağı İstanbul’da bulunan eski Formula 1 pistinin, yani yeni adıyla intercity İstanbul Park’ın içine açıldı. AMG Lounge Avrupa’da bulunan AMG deneyim merkezinin Türkiye ayağı olmayı planlıyor ve Avrupada AMG deneyimi yaşamak isteyen sürücülerin burayı ziyaret etmesi planlanıyor. Burası diğer ülkelerden farklı olarak diğer marka araç sahiplerinin de Mercedes bayileri aracılığı ile ziyaret edip test sürüşüne çıkabileceği bir merkez. Ziyaret ettiğim AMG Lounge’ta birçok AMG modelini çeşitli parkurlarda test etme şansı buldum ve 1967 yılında Daimler mühendislerinin kurduğu ve zaman içinde Mercedes bünyesine katılan bu şirketin neden hayranlık uyandırdığını bir kez daha gördüm.

Özel Parkurlar

İstanbul Park kompleksi içine çeşitli yol koşullarını deneyimleyebileceğiniz istasyonlar yerleştirilmiş. Bu istasyonlardan en çok hoşuma giden karlı zemin hissi veren drift parkuruydu. Seçtiğim C63 AMG modeliyle yarıçapı 10 metre olan ve özel bir materyal ile kaplanmış ıslak zeminli bir dairede aracı kontrol edip dairenin etrafında dönmeye çalıştım. Tabi 510 beygir güç üreten 8 silindirli aracı kontrol etmek oldukça zordu. İzleyenlerin bir hayli eğlendiklerine eminim.

Haberin Devamı

AMG GT S sürücüye güven veriyor

Formula 1’e ev sahipliği yapmış efsane pistte AMG GT S, C63 S, CLA 45 4MATIC, A 45 4MATIC ve C63 S modellerini deneme şansımız oldu. Merak uyandıran ve 2.0 litre motora 381 Bg güç sığdıran rekortmen AMG A45 ve CLA 45 modelleri teknik olarak birer ikiz ve 100 km hıza 4.2 saniyede ulaşıyor. Pistte diğer yüksek motorlu AMG’lerden çok fazla eksiği olmayan bu aracın vergi avantajını da düşününce etkilenmemek imkansız. AMG C63 S modelleri ise pistte 510 Bg’lik Biturbo motorunun gücünü hissettiriyor ve AMG A45 ile hızlanma sürelerinin neredeyse aynı olmasına rağmen 4.0 litre motorun rahatlığını görüyorsunuz. Pistin favorisi ise yarış için tasarlanmış AMG GT S. İlk bakışta teknik verileri C63 S serileri ile aynı gözükse de AMG GT S hiçte öyle olmadığını gösteriyor. 100 km hıza 3.8 saniye ulaşan araç piste adeta yapışarak sürücüye inanılmaz güven veriyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR