Cepteki profesyoneller

bu da teknoloji

Haberin Devamı

Tüketicilerin yüksek kaliteli fotoğraf çeken ağır DSLR fotoğraf makineleri ile DSLR’ların fotoğraf kalitesini yakalayamayan ama cebe sığan hafif kompakt fotoğraf makinelerinin arasında karar vermekte zorlanması global üreticiler için yeni bir rekabet alanı oluşturdu. Yeni değiştirilebilir lense sahip olan kompakt fotoğraf makineleri üretilmeye başlandı ve DSLR fotoğraf makinelerinin yüksek kaliteli fotoğraflarıyla yarışabilir hale geldi. Pazarın büyümesi nedeniyle tüm markaların ürettiği değişebilir lense sahip olan kompakt fotoğraf makineleri sayesinde, artık tüketiciler tatile giderken yükten tasarruf ederken kaliteden taviz vermeyecekler. İşte değişebilir lensli ve yüksek kaliteli fotoğraf çeken kompakt fotoğraf makinelerinden bazıları...

Panasonic Lumix GX1

Panasonic Lumix G serisinin en yeni değiştirilebilir lens sistemli fotoğraf makinesi, kompakt tasarımı, dokunmatik ekranı ve 413 gram ağırlığıyla öne çıkıyor. Metalik gri ve siyah renk seçenekleriyle piyasaya sürülen Lumix GX1, 16 megapiksel görüntü sensörüne sahip. 0.09 saniye otomatik odaklama hızı olan Lumix GX1 saniyede 20 kare fotoğraf çekebilme özelliği ile hızlı görüntüler arasında çok net kareler yakalayabiliyor. 14 adet değiştirilebilir lens çeşidine sahip olan GX1, İSO 12.800 derecesinde ışık duyarlılığı sunarken, Full HD video çekme özelliği ile de hareketli görüntülerinizi de ölümsüzleştirme şansı sunuyor.

Sony NEX-7

Sony’nin değiştirilebilir objektifli fotoğraf makinesi Alpha NEX-7, 24,3 megapiksel Exmor APS HD CMOS görüntü sensörü ile sınıfının en yüksek çözünürlüğünü sunuyor. Ayrıca ISO 16.000 derecesinde ışık duyarlılığı sunan Alpha NEX-7, saniyede 10 kare çekim hızına sahip. Full HD video kaydı yapabilen Sony Alpha NEX-7 sahip olduğu OLED TruFinder vizörü sayesinde klasik elektronik vizörlerden daha detaylı ve geniş görüntü sunuyor. Özellikle LCD ekran yerine vizör kullanarak fotoğraf çekmeyi seven tüketiciler bu özellik sayesinde DSLR fotoğraf makineleri kadar net görüntü yakalayabilecekler.

Nikon V1

Nikon’nun bu sınıftaki kompakt makinesi V1 oldukça sağlam bir gövdeye ve şık bir tasarıma sahip. Sensör’den aldığı görüntüyü birebir aktaran vizör sayesinde sadece LCD ekranı kullanmak zorunda kalmıyorsunuz. Nikon V1 Full HD kalitesinde video kaydı yapabiliyor ve 10.1 megapiksel CMOS sensöre sahip. Hızlı çekim modunda 20 kare çekebilen ve bu kareleri “Smart Photo Selector” özelliği sayesinde yapay zekâ kullanarak analiz ederek iyilerini size sunan Nikon V1, beyaz kasası ile de ilgi topluyor.

Olympus PEN E-PL3

PEN E-PL3’ün hafif ve yenilikçi tasarımı sizi yanıltmasın aslında büyük DSLR makinelerde beklediğiniz bütün özellikler Olympus’ta mevcut. Yüksek kalitedeki fotoğraf çekebilen PEN E-PL3 zor açılarda çekim yapabilmeniz için 3 inç dönebilir LCD ekrana sahip. 12.3 megapiksel Live Mos sensöre sahip olan Olympus’un 6 adet sanat filtresi de var. Full HD video kaydı yapabilen ve aksesuar olarak alınan aparatları ile su altında da çekim yapabilmeyi sağlıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR