Üç günde fazla kilolardan kurtulun!

Tatil öncesi herkes kilolarına dikkat etti ve incelerek tatillerine gitti. Ancak tatillerde “Burada da yemeyeceksem nerede yiyeceğim?”, "Bu sıcaklarda spor yapmak imkansız", deyip kendini yemeye ve hareketsizliğe teslim edenler maalesef verdikleri kiloların bir kısmini geri aldı. Şimdi ayna karşısında gördüğü kişiden memnun olmayanlar, haydi bir an önce yerleşmemiş olan fazlalıkları verme vakti...

Üç günde fazla kilolardan kurtulun

Tatilde aldığınız kilolardan kurtalmanın zamanı geldi... Sculpture Akatlar’dan Diyetisyen Burcu İnce’nin diyet programı bunun için birebir.

Tatil hiç bitmeyecekmiş gibi uzun açık büfelerden kendini alamayanların hazin diyet listesini Sculpture Akatlar'dan Burcu İnce hazırladı. Aynı zamanda ünlülerin de diyetisyenliğini yapan İnce, tatil sonrası şehirdeki hayatına daracık elbiselerle girmek için güzel öneriler verdi.

Ödem atıcı çay

5 bardak suya bir tutam kiraz sapı, 3-4 adet avokado yaprağı, 1 tatlı kaşığı toz zencefil, 1 tutam mısır püskülü, 1 elma kabuğu ve 2-3 kuru kayısıyı ekleyip 5 dakika demleyip süzün. Gün içerisinde sıcak veya soğuk olarak tütebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kahvaltıyı atlamayın

Hafif gıdalardan oluşan bir kahvaltı sindirimi zorlamayacağı ve enerji döngüsünü aktive edeceği için daha zinde birgün yaşamanızı sağlıyor. Kahvaltıda tam tahıllı ekmek, peynir, tuzsuz zeytin, yumurta ve dilediğiniz kadar mevsim yeşillikleri tüketebilirsiniz.

Üç günlük metabolizma hızlandırıcı yağ yakıcı beslenme programı

Kalkınca 2 bardak su ve 2 dilim limon ve zencefil

Kahvaltı:

-1 tam yumurta ve 2 yumurta beyazı ile yapılmış otlu omlet

-Bol yeşillik

-2 adet etimek/wasa/kepekli galeta

Ara öğün:

-Ödem atıcı çay

Öğle:

-1 kase yoğurt

-Semizotu 1/2 demet

-2 salatalık

-1 yemek kaşığı keten tohumu

-1 yemek kinoa

-Kuru nane, pulbiber, az himalaya tuzu. Kinoayı haşlayın ve tüm malzemeleri karıştırın.

Ara:

-1 porsiyon meyve ve 5-6 badem

Ara:

-2-3 kepekli galeta + ödem atıcı çay

Akşam

-Izgara balık (200g), somon, organik tavuk

-Salata (limon, sirke, balsemik, baharat)

Ara:

-4 salatalık ve rezene çayı

Haftada bir kurubaklagil

Kurubaklagiller; B grubu vitaminleri, demir ve yoğun posa içerdiklerinden dolayı vücudun direncini artırıyorlar. Sofranızda her hafta en az bir kez fasülye, barbunya veya soya fasülyesi olmalı.

Haberin Devamı

Az az ve sık sık beslenin

Üç günde fazla kilolardan kurtulun

Öğün sayısını artırın. Öğünlerinizi 2.5-3 saat arayla yiyin, uzun süre aç kalmayın ve yemeğe birden yüklenmeyin. Çünkü sindirim sisteminin zorlanması sizin de zorlanmanız ve yorulmanız anlamına geliyor. Bu yüzden öğünlerinizde ağır ve yağlı yemeklerin yerine hafif buğulama ve ızgara tarzı besinleri tercih edin. Mevsimine uygun sebze ve meyveleri tüketmeye özen gösterin.

Balık halsizliğe iyi geliyor

Balık, bağışıklığı güçlendiren çok önemli bir besin. İyi bir protein kaynağı olan balık aynı zamanda B grubu vitaminleri, demir, krom, selenyum ve iyot minerali içeriyor. Protein içeriği halsizlik ve yorgunluk şikayetlerine iyi geliyor, kas dokusunun artmasını sağlıyor. B grubu vitaminler ise sinir iletimindeki reaksiyonlarda görev almasından dolayı enerji metabolizmasını olumlu yönde etkiliyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR