Sağlık ve güzellik için kök hücre saklıyoruz

Onkim Kök Hücre Teknolojileri, göbek kordonu kanından kök hücre elde etme, saklama, işleme ve tedavide kullanıma hazır hale getirmek üzere 2006 yılında kuruldu. Yönetim Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan ve Dr. Cansen Yeni Kut anlattı.

Demet Sabancı, ONKİM’e çok önem verdiğini belirterek şöyle anlatıyor: “Rahmetli babam Hacı Sabancı’yı akciğer kanserinden kaybettik. Hastalığın, cinsi sebebiyle çok hızlı yayıldığını ve tıbben yapılabilecek fazla bir şey olmadığını gördük. Babamı kaybettikten kısa bir zaman sonra da kök hücrenin ileride birçok hastalığa çare olacağı üzerinde çeşitli çalışmaların başladığını öğrendim. Başlangıç olarak kök hücre saklama, yani kordon kanı bankacılığı üzerine 2006 yılında GMP laboratuarı kurduk. Bugün artık ONKİM yasal izinlerini 2008 yılında tamamlamış olan, son derece saygın bir sağlık kuruluşu. Yani biz kendi acılarımızdan ve yetersizliklerimizden yola çıkarak insanlığa umut olacak bir adım attık. Şimdi, özel kurum olarak Türkiye de bir numarayız. Bu alanda kesinlikle bölgesel bir güç olmaya oynuyoruz. ONKİM’in kök hücre ile cildi gençleştirme çalışmaları da tamamlandı. Kişinin kök hücresini laboratuarımızda özel olarak çoğaltıp kök hücreleriyle gençleştirmelerini sağlıyoruz. Üst düzey bilim insanlarıyla çalışıyoruz ve gerekli teknolojik altyapıyı doğru ve eksiksiz olarak kuruyoruz.”

Haberin Devamı

Söz kök hücre ile cildi gençleştirmekten açılınca Demet Sabancı’ya en basit güzellik ve genç kalma sırrının ne olduğunu soruyorum. İşte yanıtı: “Aslına bakarsanız ilgilenmediğim tek konum kendim sanırım. Güzellik, ve gençlik için; sırrım da, tasam da, zamanım da yok açıkçası. İşin aslı şu ki annem gibi olmak istiyorum... Yaşının güzel kadını olmak... Öyle olunca da hiç yaşlanmıyorsunuz. Bir tek yaptığım Fibroblast tabi ki. Sırrım kendi hücrelerim. Ben bu konularda hayat felsefesine inanlardanım. Aslında sır demeyelim. Abartılı şeyleri sevmiyorum. Hayatı kaliteli yaşamaya çalışıyorum.”

Sağlık ve güzellik için kök hücre saklıyoruz

Nörolojik sorunlar için de kullanılıyor

Kordon kanı kök hücreleri kan kanseri, anemi, lösemi ve lenfoma gibi hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Göbek kordonundan elde etmiş olduğumuz mezenkimal kök hücreler ise kan, doku ve organ nakillerinden sonra vücudun red oluşturduğu Graft Versus Host Hastalığı’nda kullanılıyor. Ayrıca Serebral Palsi, Otizm, Alzheimer ve Parkinson gibi nörolojik hastalıklarda uygulanabileceğini gösteren önemli sonuçlar elde edildi. Çalışmalar ilerledikçe, kök hücrenin sadece hastalık tedavisinde değil, gençleşmek için de kullanılacağı ortaya çıktı. Medikal estetik alanında kullanılan kök hücre tedavisini ben de heyecanla karşılıyorum.”

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR