Gazete Vatan Logo

Yaz bitti hamam sezonu açıldı

Filmlerdeki meşhur hamam sahnelerini Cağaloğlu Hamam’ında sıkça görebilirsiniz. Çünkü eğlencelerinde zeytinyağlı dolmaların, limonataların servis edildiği, dansözlerin yer aldığı masajlı yıkamalı konsept davetler eğlence dünyasına damga vuracak.

Yaz bitti hamam sezonu açıldı

Tarihi hamamlar farklı deneyimler yaşatmak isteyen eğence sektörünün yeni gözdesi olmaya başladı. Farklı eğlence organizasyonu, özel davetler, kına geceleri hatta düğünler bile artık hamamlarda yapılır oldu. Hamam işletmecileri de bu talep karşısında hem tarihi dokuyu bozmadan hem de eğlencenin dozunu artırmak için birçok revizyona imza atıyor. Tarihi Cağaloğlu Hamamı da bunların en başında gelenlerden. 300 yıllık Cağaloğlu Hamamı yıkanmaya, masaja ve keselenmeye gelenler dışında artık sanatseverlere de ev sahipliği yapacak. Hamamın ortak alanında kurulacak bir sahneyle hem tiyatro oyunları hem de akustik konserler verilip sergiler için bir sanat evine dönüşecek. Yakında restorantı da açılacak hamam bu konuda da iddialı. Geçen aylarda yaptığı DJ partileriyle dikkat çeken hamam konseptli eğlenceler için kış sezonuna şimdiden rezerve edilmiş bile. Hamamda eğlencenin zirve yapacağı kesin ancak bunu yaparken yıkanmak her zaman ilk planda olacak. Eğer bir organizasyon yapmak isterseniz hem erkek hem kadın olmak üzere iki bölümden oluşan alanlardaki, hamamdan birinde yapabilirsiniz. Diğer hamamda eğlence devam ederken diğeri hizmet vermeye devam ediyor.

Haberin Devamı

1 saatlik hamam kapatma 400 Euro

Önümüzdeki günlerde filmlerdeki meşhur hamam sahnelerini Cağaloğlun’da sıkça görebilirsiniz. Çünkü eğlencelerinde zeytinyağlı dolmaların, limonataların servis edildiği, dansözlerin yer aldığı eğlenceler, konsept eğlenceler için hazırlıklar sürüyor. Hamamı saatini hafta içi 400, hafta sonu 700 Euro’ya kapatabiliyorsunuz. Kapattığınız saat içinde ise 600 kişilik kapasitesi olan hamama istediğiniz kadar kişiyi ağırlayabiliyorsunuz. Özellikle gelin ve damat hamamlarında farklı paket fiyatları bulunuyor. Eğer sazlı, sözlü, mezeli, dansözlü, masajlı bir paketi sabah 10.00, akşam 16.00 saatleri arasında seçerseniz 20 kişi 6 bin TL ödüyorsunuz. Yani bu paketi seçenler kişi başı 300 TL ödemiş oluyor. Saat 16.00’dan sonra veya haftasonun organizasyon yapmak isterseniz de fiyat kişi başı 320 TL oluyor. Normal birgünde hamama yıkanmaya girdiğinizde ise 10 dakika kese, 15 dakika köpük masajı ve ikramlıklar olmak üzere fiyat 375 TL oluyor. Hamamda kaldığınız süre boyunca size özel bir oda ayrılıyor ve bu odada dilediğiniz kadar dinlenebiliyorsunuz. Hamama girerken bütün kullanacağınız malzemeler size tek kullanımlık kitler halinde veriliyor. Böylece hijyenden asla ödün verilmiyor. Ayrıca hamama girmeden önce hijyen açısından sağlık formu dolduruyorsunuz ve one göre yönlendiriliyorsunuz.

Haberin Devamı

Oteller sunumları çeşitlendirdi

Beş yıldızlı otellerin çoğu spa ve Türk hamamlarına olan ilgiyi zirveye taşıyınca, tarihi hamamlar da bu yarışa girdi. Turistlerin büyük ilgi gösterdiği hamam eğlencelerini ve sunumlarını çeşitlendiren tarihi hamamların çoğu bu anlamda restore edildi bile...

Cağaloğlu Hamamı Cağaloğlu Hamamı aralarında, Mustafa Kemal Atatürk’ten hemşire Florence Nightingale’e kadar birçok ünlüyü ağırlamış. Bu hamamı farklı kılan özelliklerden biri de suyu ısıtmak için Ayvalık’tan getirtilen zeytin çekirdeklerinin kullanılması.

Haberin Devamı

Kılıç Ali Paşa Hamamı

Karaköyde bulunan, geniş ve görkemli kubbesiyle büyüleyici bir atmosfere sahip Kılıç Ali Paşa Hamamı’nın girişi 270 TL. Masaj fiyatları ise bölgesel 190 TL, tüm vücut olmak üzere 430 TL’ye kadar çıkıyor. 6-12 yaş arası çocukların hamama giriş fiyatları da 160 TL. Hamamda kadınlar ve erkekler ayrı saatlerde kabul ediliyor. Fiyatlara kese, köpük ve ikramlar dahil.

Çemberlitaş Hamamı

Kadın ve erke olmak üzere çifte hamamlardan olan Çemberlitaş Hamamı 240 TL. 15 dakika boyunca sürecek kese masajı, uzun bir süre çıkmak istemeyeceğiniz sultan ve köpük banyoları hizmetleri var. Ayrıca hamamda değişik tarzda masajlar denemek isteyenler için Aromaterapik Yağ Masajı Refleksoloji, Hint Baş Masajı ve cilt için kil masajı da mevcut.

Hürrem Sultan Hamamı

Fatih’te bulunan hamamın giriş ücreti paketler dahilinde 45 Eurodan başlayarak 160 Euro’ya kadar çıkıyor. Ayrıca kadınlara özel olarak indirimler de yapılmakta. Tüm bunların yanı sıra kadınlara özel indirimlerin haricinde hamam, bayram gibi özel günlerde de çeşitli kampanyaları da ziyaretçilerine en iyi şekilde sunuyor.

Haberin Devamı