Gazete Vatan Logo

YKS'ye geç kalınca kabusu yaşadılar! Saniyelerle içinde 1 yıl kaybettiler

3 milyon 243 bin 425 aday ter dökeceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) sona erdi. YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavına geç kalanlar kapıdan döndü. Kimisi koşarak geldiği okul kapısından son anda içeri girmeyi başarırken kimisi ise saniyelerle gecikince kapıda kaldı. Sınava geç kalınca içeri alınmayan bir adayın annesi, kızının içeri alınması için görevlilere yalvararak gözyaşı döktü. Öte yandan kimlik kartlarını unuttuğunu fark eden bazı adayların yardımına motosikletli polis yetişti.

YKS'ye geç kalınca kabusu yaşadılar! Saniyelerle içinde 1 yıl kaybettiler

YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı başladı ve sona erdi. Geç kalanlar kapıdan döndü. Kimisi koşarak geldiği okul kapısından son anda içeri girmeyi başarırken kimisi ise saniyelerle gecikince kapıda kaldı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi(TYT) için adayların Sınav merkezlerine girişleri saat 10.00’da başladı. İstanbul Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’nda sınava girecek olan bir aday, bahçe kapısını açarak içeri girdi. Hemen arkasından gelen bir aday da onu takip etti.

Sınav merkezinin kapısından içeri girmek isteyen adayları güvenlik görevlileri dışarı çıkardı. Bir başka kadın aday da sınavın başladığı saat olan 10.15’e kadar süre olduğunu düşünerek geç kaldığını dile getirdi. Kadın aday da sınava giremeden geri döndü.

İstanbul Esenyurt ve Esenler’de de birçok öğrenci son anda sınava yetişmeyi başardı. Bazı öğrenciler koşarak geldiği okul kapısından içeri girmeyi başarırken bazı adaylar ise adeta saniyelerle gecikince kapıda kaldı.

Haberin Devamı


İÇERİ GİREMEYİNCE KAPIDAN ATLADI

Bahçelievler Mehmet Akif Çok Programlı Lisesi’nde bir öğrenci, sınava 5 dakika geç kaldı. Bunun üzerine görevliler öğrenciyi içeriye alamayacaklarını bildirdi. Bir süre içeri girmek için görevlilerle tartışan öğrenci, kapı kapanınca dışarıda kaldı. Görevlilerin içeri girmesini fırsat bilen genç, demir kapının üzerinden atlayarak okula girdi.

Bakırköy Anadolu Lisesi'nde sınava giren bir öğrenci geç kalınca içeri alınmadı. Sınava giremeyen öğrenci annesine sarılıp dakikalarca gözyaşı döktü.

Öte yandan, okul önlerinde bekleyen bazı aileler de sınavda ter döken çocukları için Kuran-ı Kerim okuyarak dualar etti.

KİMLİĞİNİ UNUTAN ÖĞRENCİLERİ YKS'YE MOTOSİKLETLİ POLİS YETİŞTİRDİ

Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi girişinde kimliklerinin yanında bulunmadığını fark eden adaylar Efe Zile ile Ali Erdem Küpçü endişeye kapıldı. Bunun üzerine Amasya Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi'nde görevli motosikletli polis iki adayı alıp evlerine götürdü. Öğrenciler, kimliklerini almalarının ardından son anda sınav binasına yetişti.

Haberin Devamı

Sınava yetiştiğine çok sevinen öğrenci Ali Erdem Küpçü’nün arkadaşı Nagehan Gül, “Telaşla ‘kimliğimizi unuttuk’ dedik. Polis ağabeyimiz yardımcı oldu sağ olsun” diye konuştu.

EDİRNE

Edirne’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk oturumu bugün gerçekleşirken, sınava geç kalan bir öğrenci okula alınmadı. Okul önünde bir veli araçtan görevlilere sitem ederken, öğrenci araçtan inerek okula koştu.

Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) olmak üzere üç oturumda tamamlanacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ilk ayağı olan TYT bugün saat 10.15 itibariyle başladı ve sona erdi. Aylardır sınava hazırlanan öğrenciler içeride emeklerinin karşılığını almayı beklerken dışarıda ise velilerin ve refakatçilerin heyecanlı bekleyişi gözlendi. Yanlarında getirdikleri kamp sandalyeleri ile bekleyen veliler, Kur'an-ı Kerim okudu, dualar etti.

GEÇ KALAN ÖĞRENCİ SINAVA ALINMADI
Sınav yerine saatler öncesinden gelen öğrenciler, kontrollerin ardından sınav salonlarına alınırken veliler ise okul dışına çıkarıldı. Saat 10.15’te başlayacak sınav için okulların kapıları saat 10.00 itibariyle kapandı. Edirne’nin Uzunköprü ilçesinde bir öğrenci, kapıların kapanmasından 6 dakika sonra koşarak sınav yerine geldi ancak kurallar gereği görevliler tarafından içeri alınmadı. Okul dışında bekleyen veliler öğrenciye, ‘Görevlilere sınav kâğıdını göster, içeri girebilmek için biraz daha ısrar et, kapının üzerinden atla’ gibi tavsiyelerde bulundu. Sınav giriş belgesini gösterse de içeri giremeyen öğrenci bir süre okul kapısında bekledikten sonra pes ederek okulun önünden ayrıldı.

Haberin Devamı

KIZI SINAVA GEÇ KALAN ANNE GÖZYAŞI DÖKTÜ

Bitlis’te Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) geç kalınca içeri alınmayan kızın annesi, kızının içeri alınması için görevlilere yalvararak gözyaşı döktü.

Bitlis Eren Üniversitesi'nde YKS'ye girecek olan Hira Nur Yalçın, kimliğini unuttuğu için ve saat 10.00’da kapılar kapandığı için sınava dakikalar kala içeriye alınmadı. Hiranur’un annesi Zehra Yalçın ise kimliğini unutan kızının sınava alınması için görevlilere yalvardı. Ağlayan anne Yalçın, kızının sınava alınmaması üzerine uzun süre üniversitenin kapısından ayrılamadı. Dakikalarla sınavı kaçıran Hira Nur Yalçın ise kısa süreli baygınlık geçirdi.

Haberin Devamı

3 DAKİKA GECİKTİĞİ SINAVA ALINMAYAN ÖĞRENCİ, GÖZYAŞLARI İÇERİSİNDE ANNESİNE SARILDI

Kocaeli’de Üniversite adayları ve veliler sınav heyecanı yaşadı. İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de YKS ilk oturumunun yapıldığı okullardan biri oldu. Çok sayıda veli de sınava getirdikleri öğrencilerle beraber okula geldi. Saat 10.00’da sınav için girişler tamamlandı. Sınava Kandıra’dan gelen Öykü Buse Morcu, 3 dakika geç kalarak içeri alınmadı. Görevlilerle bir süre konuşan Morcu, ağlayarak okul önüne döndü. Morcu, sınava girememenin üzüntüsünü annesine sarılarak yaşadı.

SALONA GİREMEDİ

Temel Yeterlilik Testi (TYT) için sınav merkezine gelen Aydın Adıyaman, uyarı üzerine polisin de yardımıyla küpelerini çıkarırken, yanlış yere geldiğini fark etti. 100 metre mesafedeki kendi sınav merkezine koşan Adıyaman, kapılar kapandıktan 2 dakika sonra ulaşınca salona giremedi.

Çocuğunu sınava getiren velilerden Aysel Kalaycı, “İstediği, amaçladığı hedefe ulaşmasını temenni ediyorum. Çabasının karşılığını almasını ümit ediyorum. Özverili bir çalışma dönemi sonrası inşallah emeklerinin karşılıklarını alırlar. Kendi çocuklarım ve diğer bütün çocuklar için hayırlısı olsun. Umdukları yerlere gelsinler, başarıları daim olsun. Emekleri zayi olmasın inşallah” diye konuştu.

Bir diğer veli Nurten Karaaslan ise “Çocuklarımız sınava girdi, biz de çocuklarımız da çok heyecanlı. Bu sene çocuklar daha güzel hazırlandı. Daha önce pandemiden dolayı stres oldular. Şimdi ama gayet iyiler. İnşallah çok iyi geçecek sınavları, bütün çocuklarımıza başarılar diliyorum" dedi.

Öte yandan sınava geç kalan bazı öğrenciler, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Ulaşım Daire Başkanlığı ekipleri tarafından okullarına yetiştirildi.

GEÇ KALINCA SINAVA ALINMADI, 'İŞİM VARDI' DEDİ

Adana'da Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) geç kalıp, sınava alınmayınca yetkililerle tartışan Nardan Bedircan (20), "Neden geç kaldın?" sorusuna "İşim vardı" yanıtını verdi.

Kentte Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu TYT'ye girecek adaylar, salona ulaşmak için sabah erken saatlerde okul önlerine geldi. Seyhan ilçesindeki İsmet İnönü İlkokulu'nda da adaylar, salonlara girerken, aileleri heyecanla bekleyip, dua etti.

Sınava giriş için kapılar kapandıktan sonra 10.13'te okula gelen Nardan Bedircan, "Ben 10.15'te direkt sınava giriş yapılacak sandım. O zaman neden 10.15 yazıyor? Geçemez miyim? Lütfen izin verin" diyerek yetkililerle tartıştı.

Okul müdürü İsmail Karaoğlu ise "Sınav 10.15'te başlıyor ama sınava girmen için kaçta okulda olman gerektiği evrakında yazıyor" diyerek sınava alamayacağını söyledi.

Yakınları ile birlikte tekrar okul önüne gelen Nardan Bedircan, bu kez polis memurlarını ikna etmeye çalıştı. "Neden geç kaldın?" sorusuna "İşim vardı" yanıtını veren Bedircan, yetkililere yaptığı ısrara sonuç alamayınca okul önünden ayrıldı.