Gazete Vatan Logo

İstanbul’a kar yağışı ne zaman bekleniyor? İstanbul'da kar tutacak mı, saat kaçta, hangi ilçelerde başlayacak?

İstanbul’a saat kaçta kar yağacak, İstanbul’da kar ne zaman yağacak? İstanbul hava durumu raporları yakından takip ediliyor. İstanbul’da hafta başı kısa süreli belli bölgelerde kar etkisini gösterse de kısa süreli oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayımladığı hava durumu raporuyla İstanbul’u bu hafta nasıl bir havanın beklediğini aktardı. Peki, İstanbul’da hava durumu nasıl olacak? İstanbul'da kar yağışı ne zaman başlayacak?

İstanbul’a kar yağışı ne zaman bekleniyor? İstanbul'da kar tutacak mı, saat kaçta, hangi ilçelerde başlayacak?

İstanbul'da kar ne zaman yağacak? İstanbul hava durumu raporları peş peşe paylaşılıyor. İstanbul’da kar yağışının etkili olacağını belirten AKOM, karlı havanın il genelinde kaç gün süreceğini açıklarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporunu paylaştı. Peki, İstanbul'a kar ne zaman geliyor? İstanbul'da saat kaçta kar yağacak? İstanbul'da hava durumu nasıl olacak?

İSTANBUL'DA KAR NE ZAMAN YAĞACAK? 

İstanbul'a kar ne zaman yağacak, sorusu AKOM ve Meteoroloji tarafından yanıtlandı.

AKOM verilerine göre, cuma günü öğle saatlerinden itibaren sıcaklıkların düşmesinin ve akşam saatlerinden itibaren İstanbul’da etkili bir kar yağışı olacağının tahmin edildiği belirtildi.

AKOM Müdürü Selçuk Tütüncü, şu açıklamalarda bulundu:

“Dün sabahtan itibaren ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladı. Havanın soğumaya başlamasıyla beraber burada yaklaşık 19’a yakın birimimizle nöbetimizi tutuyoruz.

İSTANBUL'A KAR SAAT KAÇTA GELECEK?

“CUMA AKŞAMINDAN İTİBAREN GELECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR”

Gece çok ciddi bir kar yağışı olmadı. Lokal bazı yüksek kesimlerde aralıklarla görüldü. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzden aldığımız genel bilgiler doğrultusunda esas kuvvetli bir sistemin cuma akşamından itibaren geleceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

İstanbul bugün kuvvetli kar yağışının etkisi altına giriyor. AKOM ve Meteoroloji'den kritik bilgiler geldi.

AKOM verilerine göre, 21 Ocak Cuma günü sabah saat 10.00 itibariyle, İstanbul'un büyük bölümünde kuvvetli yağmur, akşam saatlerinde Çatalca, Arnavutköy, Sarıyer, Beykoz ve Şile'de karla karışık yağmur, gece yarısı itibariyle de kentin tümünde kuvvetli kar yağışı bekleniyor.

“BU SEFERKİ KUVVETLİ OLACAK”

Bu seferki gelen sistem, meteorolojik parametreler doğrultusunda biraz daha kuvvetli bir sistem ve yaklaşık 4-5 gün etkili olacağı söyleniyor. Büyük ihtimal yarın gerekli açıklamalar yapılmış olur.

“AKSİYON PLANLARIMIZI TEKRAR GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ”

Biz de Meteoroloji Genel Müdürümüzle bu konuda sürekli istişare halindeyiz. Ona göre hem vatandaşların uyarılması hem buna göre aksiyon planlarımızı tekrar gözden geçireceğiz.

Haberin Devamı

“4-5 GÜN SÜRECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR”

Şu ana kadar gördüğümüz kar yağışları lokal ve genelde yüksek kesimlerde oldu. Çocuklar maalesef doya doya kar topu oynayamadılar ama şu anki beklenti, hafta sonundan itibaren çocuklar biraz daha sevinecek gözüküyor. Cuma günü öğlen saatlerinden itibaren havanın soğuyacağı tahmin ediliyor. Cuma günü öğlen saatlerinden sonra belki karla karışık yağmur başlayabilir. Sistemin daha sonra etkisini artırarak cumartesi, pazar olmak üzere yine 4-5 gün süreyle sürdüreceği tahmin ediliyor. Meteorolojik parametreler son güne kadar değişebiliyor. Biz de sürekli gözlem halindeyiz.”

"SOĞUK HAVA HAFTA SONU ETKİSİNİ GÖSTERECEK"

Meteoroloji tarafından yayımlanan yeni hava durumu raporuna göre Cuma günü yeniden etkili olacak soğuk hava hafta sonu etkisini sürdürecek. İstanbul'da bu kez beyaz örtünün oluşması beklentisi yükseldi. Kar yağışlı havanın hafta ortasına kadar etkili olması bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji'nin 5 günlük raporuna göre, İstanbul'da kar yağışı bugün görülmeyecek ancak cuma gününden itibaren şiddetini artırarak yeniden başlayacak.

İstanbul'un büyük bölümünde buzlanma ve don olayları yaşanabileceği değerlendirilirken, bu kar yağışının geçtiğimiz haftalarda yaşanan hafif kar yağışlarının aksine, hayatı olumsuz etkileme ihtimali bulunuyor.

İstanbul'da nüfusun büyük bölümünün yaşadığı E-5'in altında kalan ilçelerden yüzeyi örtecek şekilde; boğaz çevresi TEM otoyolu arasında kalan kesimler ile TEM'in Kuzeyinde ve yüksek noktalarda yer yer diz seviyesinde bir kar birikmesi yaşanabileceği belirtiliyor.